Αρχική » Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα «κινητοποιεί» μαθητές να πάρουν μέρος στην ετήσια «μάχη καλαμποκιού»

Έπειτα από έξι ώρες στα χωράφια, οι μαθητές στη Βόρεια Κορέα, ψάχνονται για να αποφευχθεί η κλοπή καλαμποκιού.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται ένα χωράφι με καλαμπόκι στην επαρχία Νότια Χουανγκάε σε μια φωτογραφία χωρίς ημερομηνία που κυκλοφόρησε το 2020. Οι αρχές στη Βόρεια Κορέα χρησιμοποιούν φοιτητές ως δωρεάν εργατικό δυναμικό για τη συγκομιδή καλαμποκιού αυτό το φθινόπωρο, αλλά λόγω ελλείψεων τροφίμων, ερευνούν τους μαθητές καθημερινά για να φροντίστε να μην κλέψουν καλαμπόκι, είπαν κάτοικοι της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα αξιοποιεί τους μαθητές της να υπηρετήσουν ως δωρεάν εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του καλαμποκιού και τους ψάχνει μετά από κάθε βάρδια για να βεβαιωθεί ότι δεν κλέβουν από τα χωράφια,.

Οι καθημερινές έρευνες αποτελούν αναξιοπρέπεια για τους μαθητές, αλλά η κυβέρνηση τις θεωρεί αναγκαιότητα για την αποτροπή κλοπών. Η Βόρεια Κορέα υποφέρει από χρόνια ελλείψη τροφίμων εδώ και δεκαετίες και κάθε τροφή είναι πολύτιμη.

«Η έρευνα περιλαμβάνει το ψάξιμο των μαθητών για να δούμε αν έχουν κόκκους καλαμποκιού στις τσέπες τους ή κρυμμένους στις ζώνες τους», είπε ένας κάτοικος της επαρχίας Νότιας Πιονγκάν, βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στο RFA Korean υπό τον όρο της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας.

«Μερικοί μαθητές θυμώνουν και χτυπούν τα χέρια των περιπολικών που σηκώνουν τα ρούχα τους, λέγοντας πράγματα όπως «Γιατί μου συμπεριφέρεσαι σαν να είμαι κλέφτης;» είπε ο κάτοικος .

Οι μαθητές της Βόρειας Κορέας υποχρεώνονται σε εργασία σε φάρμες πολλές φορές το χρόνο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια μιλιταριστική ορολογία για να περιγράψει αυτή την πολιτική, ώστε να αναγκαστούν να παρέχουν δωρεάν εργατικό δυναμικό για τη συγκομιδή καλαμποκιού, «κινητοποιούνται για να πολεμήσουν τη φθινοπωρινή μάχη του καλαμποκιού».

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι άνθρωποι που θα εργάζονται σε αγροκτήματα θα «δώσουν τις μάχες» της φύτευσης, της λίπανσης, του βοτανίσματος και της συγκομιδής.

Η μάχη του καλαμποκιού ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, με όλους τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου να κινητοποιούνται στη δουλειά από την 1.00 – 7.00 το απόγευμα, αφού τελείωσαν τα πρωινά μαθήματα, είπε ο κάτοικος της Πιονγκάν.

«Τα αγόρια κουβαλούν κυρίως τα στάχυα που συλλέγονται από το χωράφι στο αλώνι στην πλάτη τους. Τα κορίτσια ξεφλουδίζουν την εξωτερική φλούδα του καλαμποκιού που μεταφέρουν τα αγόρια και αποθηκεύουν το ξεφλουδισμένο καλαμπόκι πίσω στην αποθήκη».

 

Τα στάχυα του χωραφιού ήταν σε στοίβες κατά μήκος ενός δρόμου κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συγκομιδής καλαμποκιού σε ένα αγρόκτημα στην άκρη του Kaesong, Βόρεια Κορέα το 2012. Προσφορά: David Guttenfelder/AP

Τα στάχυα του χωραφιού ήταν σε στοίβες κατά μήκος ενός δρόμου κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συγκομιδής καλαμποκιού σε ένα αγρόκτημα στην άκρη του Kaesong, Βόρεια Κορέα το 2012. Προσφορά: David Guttenfelder/AP

Στο τέλος της ημέρας, πρέπει όλοι να υποβληθούν σε σωματική έρευνα αναζήτησης καλαμποκιού. Τα περισσότερα χρόνια η περιπολία καλαμποκιού τριγυρνά στους δρόμους και ελέγχει τους ενήλικες για λαθρεμπόριο καλαμποκιού, αλλά φέτος η προτεραιότητά τους είναι να εμποδίσουν τα παιδιά να κλέβουν τρόφιμα από τις φάρμες, είπε ο κάτοικος της Νότιας Πιονγκάν.

Οι έρευνες είναι απαραίτητες επειδή η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ελλείψεις διατάζοντας κάθε αγρόκτημα να αυξήσει την παραγωγή φέτος και προειδοποιώντας τους αξιωματούχους της γεωργίας ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι εάν δεν ανταποκριθούν στις εντολές.

Το καλαμπόκι και οι πιπεριές στεγνώνουν σε μια αυλή στην Πιονγκγιάνγκ το 2017. Credit: Ed Jones/AFP

Το καλαμπόκι και οι πιπεριές στεγνώνουν σε μια αυλή στην Πιονγκγιάνγκ το 2017. Credit: Ed Jones/AFP

Πολλές από τις φοιτήτριες νιώθουν άβολα με τις καθημερινές έρευνες σε αγροκτήματα στην κομητεία Ryongchon, στη βορειοδυτική επαρχία της Πιονγκάν.

«Μια μαθήτρια γυμνασίου διαμαρτυρήθηκε δείχνοντας τις άδειες τσέπες της σε έναν περιπολικό που προσπαθούσε να ερευνήσει το σώμα της», είπε ο αγρότης. «Είπε, «Δεν είμαι κλέφτης καλαμποκιού, οπότε δεν θα ακούσεις ποτέ το τέλος του αν αγγίξεις το σώμα μου». Οι φοιτήτριες που στέκονταν πίσω της επίσης ύψωσαν τις φωνές, με αποτέλεσμα η περίπολος να σταματήσει τη σωματική έρευνα».

Μετάφραση στα αγγλικά Claire Shinyoung Oh Lee. Επιμέλεια Eugene Whong. Μετάφραση στα ελληνικά, Μιχάλης Ιακώβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δίνουν δύναμη στην καρδιά. Μειώνουν γρήγορα την αρτηριακή πίεση και το άγχος

Θεαματική απόδραση πέντε κατάδικων από τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Βόρεια Κορέα «κινητοποιεί» μαθητές να πάρουν μέρος στην ετήσια «μάχη καλαμποκιού»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ