Ο πρόσφατος περιορισμένος πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν λειτούργησε σαν «ζωντανό εργαστήριο» για τα όπλα του μέλλοντος. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones και περιφερόμενα πυρομαχικά δοκιμάστηκαν στο πεδίο, όχι μόνο από στρατιωτική σκοπιά, αλλά και για να αξιολογηθούν από τρίτες χώρες. Οι ΗΠΑ, αλλά και κράτη της ΝΑ Ασίας, όπως οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, με συνεχή πίεση από την Κίνα, μελετούν στενά την αποτελεσματικότητα των ινδικών οπλικών συστημάτων έναντι των κινεζικών.

Το δίδυμο Σουχόι Su-30MKI και πυραύλου BrahMos αποτέλεσε μια «ινδική λύση» αντί βομβαρδιστικών με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας. Στις 10 Μαΐου, η Ινδία εξαπέλυσε επιθέσεις ακριβείας κατά πακιστανικών αεροδρομίων, διαπερνώντας τα κινεζικής κατασκευής αντιαεροπορικά τους συστήματα. Ο συνδυασμός αυτός έδειξε ότι μια χώρα μπορεί να επιφέρει καταστροφικά πλήγματα χωρίς να περάσει τα σύνορα.

Η ζήτηση για τον πύραυλο BrahMos αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, με χώρες όπως η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Η επόμενη γενιά του, με μεγαλύτερη εμβέλεια, ταχύτητα και φονικότητα, θα μπορούσε να καταστεί ο πιο περιζήτητος πύραυλος cruise στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Δορυφορική Σκακιέρα: Πώς Πακιστάν και Τουρκία μετατρέπουν τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους σε «μάτια» πολέμου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Δυστυχώς πλήρης ήταν η επιβεβαίωση του Geostratigika απο την τουρκική Μilliyet για τους τουρκικούς δορυφόρους