Την ώρα που ο Ερντογάν υποστηρίζει πως Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους, οι προκλήσεις από πλευράς Τούρκων συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα. Τελευταίο συμβάν το «θερμό επεισόδιο» που σημειώθηκε στο ελληνικό νησί Ζουράφα στην ανατολικά από τη Σαμοθράκη και βορείως της Ίμβρου.

Ένας Τούρκος ψαράς βρισκόταν με το αλιευτικό του ξεκάθαρα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και αντί να αποχωρήσει όπως του ζήτησε το ελληνικό Λιμενικό, έκανε απότομη κι επικίνδυνη αλλαγή πορείας, με αποτέλεσμα να επακούμβηση (ελαφρά πρόσκρουση) στα δύο σκάφη!

Ο προκλητικός Τούρκος ψαράς αντί να αποχωρήσει άμεσα προς τα τουρκικά παράλια κάθεται και επιτίθεται λεκτικά προς το ελληνικό σκάφος πριν τελικά το πάρει απόφαση να αποχωρήσει από το ελληνικά ύδατα.

Σαν να μην έφτανε αυτό στη συνέχεια κυκλοφόρησε βίντεο στα τουρκικά ΜΜΕ, το οποίο έχει υποστεί μοντάζ και στο οποίο τα γεγονότα παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα, παρουσιάζοντας την Ελλάδας ως την «κακή»

Να τονίσουμε οτι ο συγκεκριμένος Τούρκος ψαράς είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο και πριν από δύο χρόνια στην ίδια μάλιστα περιοχή.

Σαμοθράκη: Απίστευτα ψεύδη από τον τούρκο ψαρά και τα τουρκικά ΜΜΕ για το «θερμό επεισόδιο» με το ελληνικό Λιμενικό!

Η Yeni Şafak υποστηρίζει ότι ο Εζντεμίρ βρισκόταν στη Ζουράφα μαζί με τον γιο του, χρησιμοποιώντας το 12μετρο σκάφος τους για ψάρεμα, όταν οι Έλληνες φέρονται να χτύπησαν το σκάφος τους.

Το τουρκικό λιμενικό σε μία προκλητική ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι η Ζουράφα είναι εντός τουρκικής επικράτειας και υπάγεται στις θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας, υποστηρίζοντας ότι το αλιευτικό παρενοχλήθηκε από το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Πέρασε κοντά από το αλιευτικό προκαλώντας υλικές ζημιές, καθώς το χτύπησε στην μπροστινή αριστερή πλευρά. Τα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω θραύσης τζαμιών από την πρόσκρουση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το ελληνικό λιμενικό, το αλιευτικό αποχώρησε αυτοδύναμα προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το πλωτό του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

Η μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων νησίδα, βρίσκεται στο απώτατο σημείο της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας και έχει γεωστρατηγική σημασία. Κατά διαστήματα έχουν αναφερθεί κοιτάσματα πετρελαίου.