Αρχική » Viral

Το έλεγαν «δόγκιμ». Είναι το πρώτο υβρίδιο ζώο στον κόσμο

Είχε μακριά μυτερά αυτιά, γάβγιζε σαν κατοικίδιο και έτρωγε μόνο τρωκτικά του αγρού. Όταν ήρθε σε κτηνιατρική κλινική στη Βραζιλία αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, οι γιατροί μάλωναν για αρκετή ώρα τι είδους ήταν. Μετά από μια σειρά δοκιμών, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν το πρώτο υβρίδιο αλεπούς - σκύλου στον κόσμο. Ήταν το «δόγκιμ»

Μιχάλης Ιακώβου Featured Viral
Το πρώτο υβρίδιο αλεπούς-σκύλου στον κόσμο βρέθηκε στη Βραζιλία

Μια νεαρή γυναίκα ήρθε σε μια κτηνιατρική κλινική στη Βραζιλία μετά από τροχαίο ατύχημα. Στα χέρια της κρατούσε το πρώτο υβρίδιο, που αργότερα θα το έλεγαν «δόγκιμ».

Οι γιατροί, παρατηρώντας τη συμπεριφορά του ζώου, δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν σε ποιο είδος ανήκε, ξεκίνησαν τις εξετάσεις, για να μάθουν με τι είδος ζώου είχαν να κάνουν.

Από τοπικά πανεπιστήμια οι επιστήμονες πραγματοποίησαν εκτεταμένες γενετικές εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι η μητέρα της ήταν αλεπού πάμπα και ο πατέρας της ένας οικόσιτος σκύλος.

Λόγω των χαρακτηριστικών που παρουσίαζε, ονομάστηκε «δόγκιμ – dogxim» και με αυτό το όνομα το ζώο εμφανιζόταν σε όλο τον κόσμο μέχρι τον θάνατό του στις αρχές του 2023.

Ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και από άγνωστα αίτια. Οι κτηνίατροι δεν γνώριζαν την ακριβή ηλικία του θηλυκού υβριδίου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διεξήχθησαν, υπολόγισαν ότι το ζώο έζησε μόνο λίγα χρόνια.

 

Το "Dogxit" ένα υβρίδιο αλεπούς-σκύλου ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία

Το “Dogxit” ένα υβρίδιο αλεπούς-σκύλου ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία

 

Ήταν ντροπαλή και επιφυλακτική, προτιμούσε γενικά να απέχει από τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου, όταν νοσηλεύτηκε, άρχισε να νιώθει πιο ασφαλής, είπε για το ζώο η Flávia Ferrari, φυσιολάτρης που τη φρόντιζε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της, σε συνέντευξή της στο Thelegraph.

Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση υβριδίου αλεπούς – σκύλου. Ο γενετικός έλεγχος έδειξε ότι είχε συνδυασμό χρωμοσωμάτων αλεπούς και σκύλου. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Animals και λένε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα ζώα στην άγρια ​​φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βράζει» η Τουρκία με την παρατήρηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γαλλία. Το ραδιόφωνο αρνείται να παίξει μια διαφήμιση με τη λέξη «Χριστιανός»

Μεγάλη μεταγραφή Ατζούν – Η Ελληνίδα κουκλάρα που μπαίνει στο Survivor! [εξωτερικός σύνδεσμος]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το έλεγαν «δόγκιμ». Είναι το πρώτο υβρίδιο ζώο στον κόσμο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ