Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια μας αν δεν πάρουμε F-16

«Η αποτυχία της πώλησης δεν είναι υπέρ της Τουρκίας, αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε τα αμερικανικά συμφέροντα», τόνισε Toύρκος αναλυτής.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια μας αν δεν πάρουμε F-16

Τουρκία: Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια μας αν δεν πάρουμε F-16, σημείωσε ο Ριφάτ Ουντσέλ, αμυντικός ερευνητής στο Ίδρυμα SETA.

«Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών F-16 μετά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η αποτυχία της πώλησης δεν είναι υπέρ της Τουρκίας, αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε τα αμερικανικά συμφέροντα. Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια της Τουρκίας», εκτίμησε.

«Η αποτυχία της πώλησης δεν είναι υπέρ της Τουρκίας, αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε τα αμερικανικά συμφέροντα. Το αεροσκάφος F-16 είναι ο μόνος δείκτης της τουρκοαμερικανικής εταιρικής σχέσης ασφάλειας και άμυνας, η οποία έχει μακρά ιστορία», ανέφερε ο Ριφάτ Ουντσέλ.

«Αντίστοιχα, οι πωλήσεις όπλων γενικότερα, ειδικά τα αεροσκάφη F-16, αντικατοπτρίζουν τον ιστορικό σταθεροποιητικό ρόλο και τη διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκοελληνικές συγκρούσεις», συμπλήρωσε.

Τουρκία: Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια μας αν δεν πάρουμε F-16

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, η «ελληνική αεροπορία αποτελείται επίσης ως επί το πλείστον από αεροσκάφη F-16 και η Τουρκία και η Ελλάδα απέκτησαν αυτά τα αεροσκάφη περίπου την ίδια περίοδο».

«Ως εκ τούτου, η αποτυχία της πώλησης μπορεί να διαβρώσει σοβαρά την ισχυρότερη διάσταση των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, που έχει υποχωρήσει λόγω διαφόρων κρίσεων τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αντίστοιχα, «η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί και στην Τουρκία».

«Ενώ το F-16V μπορεί να αγοραστεί εύκολα από χώρες με πολύ μέτριες στρατιωτικές δυνατότητες, το γεγονός ότι υπάρχουν εμπόδια στην απόκτηση του από την TAF, ενός από τους μεγαλύτερους στρατούς του ΝΑΤΟ, συνοψίζει την κατάσταση σε γενικές γραμμές», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ChatGPT – OpenAI: Τι θα γινει αν συναντηθούν ελληνικά Rafale και τουρκικά F-16 – Tι λέει η πλεον προηγμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης

Τουρκία: Οι Έλληνες είπαν ότι Τούρκοι είναι δύο ώρες στα Ίμια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η διπλωματική επιρροή των ΗΠΑ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθεί στα μάτια μας αν δεν πάρουμε F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ