Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν και αυτοί Rafale – Δίνουν τρελά λεφτά στους Γάλλους

Γαλλικά και βρετανικά μαχητικά έχει και στο παρελθόν προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο η Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν και αυτοί Rafale - Δίνουν τρελά λεφτά στους Γάλλους

Τουρκία: Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν και αυτοί Rafale αφού βλέπουν πως οι ΗΠΑ καθηστερούν δραστικά την πώληση των F-16 Viper στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι έμειναν χωρίς μαχητικά νέας γενιάς, αφού μετά την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35, τώρα οι ΗΠΑ καθυστερούν δραστικά και την αγορά των νέων F-16 Viper που αιτήθηκε η Άγκυρα.

Οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να… πιέζουν με την σειρά τους, με σειρά τουρκικών δημοσιευμάτων μεγάλων ΜΜΕ της χώρας να αναφέρουν πως η Τουρκία έχει ξεκινήσει να βλέπει και άλλες επιλογές, εκτός των αμερικανικών μαχητικων.

«Εάν η πώληση (σ.σ. των αμερικανικών Viper) μπλοκαριστεί, η Τουρκία έχει διαφορετικές επιλογές. Aυτές περιλαμβάνουν βρετανικά και γαλλικά αεροσκάφη, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη SU-57 ρωσικής κατασκευής», γράφει η τουρκική Milliyet.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαχητικά εκτός των ΗΠΑ μπαίνουν στην κουβέντα για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Μαχητικό αεροσκάφος εκτός ΝΑΤΟ (σ.σ. SU-57 ή Su-35) είναι ένα αυτοκαταστροφικό σενάριο για την Τουρκία, αφού όλες οι υποδομές της είναι νατοϊκές.

Το μεγάλο κόστος για μία τέτοια κίνηση κάνει την απόφαση αυτή σχεδόν αδύνατη.

Γαλλικά και βρετανικά μαχητικά έχει και στο παρελθόν προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο η Τουρκία.

Τώρα η Άγκυρα υπόσχεται μεγάλες παραγγελίες σε Παρίσι και Ρώμη.

Να θυμίσουμε πως η Τουρκία έχει υπογράψει διμερή αμυντική συμφωνία με το Κατάρ για να σταθμεύουν στην χώρα 36 μαχητικά αεροπλάνα, Rafale και Mirage.

Tα γαλλικά μαχητικά του Κατάρ μάλιστα, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα και θα πραγματοποιούν αν χρειαστεί «κοινές επιχειρήσεις κατά των κοινών εχθρών».

Την ίδια ώρα η Τουρκία ενδιαφέρεται και για βρετανικά Eurofighter, που μοιάζουν πιο συμβατή επιλογή.

Εκτίμηση του geostratigika.gr είναι πως η Τουρκία θα βαδίσει στον δρόμο της Αιγύπτου και θα παραγγείλει αν χρειαστεί Eurofighter νέας γενιάς από την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία

Φρεγάτες: Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμες νωρίτερα οι Belharra
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν και αυτοί Rafale – Δίνουν τρελά λεφτά στους Γάλλους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ