Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία

Το συγκεκριμένο βήμα είναι πολύ σημαντικό, όμως δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία

Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ραντάρ στα νησιά όμως χρειάζεται άμεσα να γίνει κάτι ακόμα.

Στον προγραμματισμό του ΓΕΑ βρίκεται και η αναβάθμιση του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου με radar 3D τεχνολογίας AESA, δίνοντας στην δυνατότητα στην Ελλάδα θα βλέπει τα πάντα από τα νησιά μέχρι την Άγκυρα.

Το συγκεκριμένο βήμα είναι πολύ σημαντικό, όμως δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει, αφού είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ και ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ Erieye.

Τα <strong>ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστούν σε Globaleye.

Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2), με αεροσκάφος – φορέα του συστήματος τα ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης Embraer.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα τέτοια αεροσκάφη, τα οποία αν αναβαθμιστούν θα δώσουν πολλαπλάσιες δυνατότητες στην Αθήνα σε περιτπώσεις ηλεκτρονικού πολέμου καθώς θα μπορούν να τυφλώνουν τα εχθρικά ραντάρ.

Να σημειωθεί πως τα Globaleye EMB-145 AEW&C θα δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο, σε εμβέλεια άνω των 400 χλμ..

Το πεδίο του ηλεκτρονικού πολέμου είναι ένα πεδίο στο οποίο η Τουρκία έχει αναπτυχθεί αρκετά, οπότε χρειάζονται γοργά βήματα από την Αθήνα για να πάρει και εκεί το πάνω χέρι.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμες νωρίτερα οι Belharra

Η αρχή για την τραγωδία στην Κύπρο: Πραξικόπημα 15ης Ιουλίου 1974

Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό πόλεμο με την Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ