Δώδεκα φρεγάτες και έξι κορβέτες ίσως δεν φτάσει ποτέ η Ελλάδα καθώς τρεις και μία φρεγάτες και τέσσερις που έχουμε ήδη και θα εκσυγχρονιστούν μας κάνουν οκτώ και τέσσερις κορβέτες (3+1) σύνολο 12 πλοία, με την Ελλάδα ίσως να μην φτάσει ποτέ τον στόχο των 18 πλοίων.
Belharra, Sigma, Gowind ή Doha και ευρωκορβέτες θα είναι ο σκελετός της δομής του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με την Ελλάδα να χρειάζεται πλώρες και μάλιστα άμεσα, καθώς «πληρώνει» τα 20 χρόνια στασιμότητας στα εξοπλιστικά στο Π.Ν..
To θέατρο επιχειρήσεων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εκτίνεται από το Ιόνιο ως την Ανατολική Μεσόγειο, μία τεράστια έκταση ενώ στο κάδρο μπαίνει και η απαιτούμενη άμυνα της Κύπρου.
Η Κύπρος είναι ένα σημαντικό στοιχείο των ελληνικών επιχειρησιακών αναγκών, την οποία η Ελλάδα πρέπει να διατηρεί πάντα στον σχεδιασμό της άμυνας της.
Δώδεκα φρεγάτες και έξι κορβέτες ίσως δεν φτάσει ποτέ η Ελλάδα
Για να μπορέσει η Ελλάδα να πραγματοποιήσει τον όποιο σχεδιασμό της στο Αιγαίο απαιτείται η επιχειρησιακή δυνατότητα και στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
Για να συμβεί αυτό όμως χρειάζεται η Ελλάδα μεγάλα πλοία και πολλά καθώς απαιτείται να είναι εφικτή η «άμυνα περιοχής».
Τουλάχιστον 18, που είναι ο στόχος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Θα φτάσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τον αριθμό των 18 πλοίων; Ίσως να μην τα φτάσει ποτέ όμως όσο πιο κοντά στον αριθμό αυτό τόσο το καλύτερο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Τώρα αναφορικά με τα πλοία, αυτά είναι πλέον δεδομένο, μετά και την επιλογή των Belharra, πως θα είναι τα καλύτερα δυνατά για την Ελλάδα, καθώς αποδείχτηκε με την επιλογή των γαλλικών πλοίων πως το ελληνικό Π.Ν. ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται.
Διαβάστε επίσης:
Rafale: Προγραμματισμός για να πετούν έως το 2060 και να γίνουν σαν τα F-35