Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα εκτός από το Iron Dome και το Drone Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ για να μπορεί να έχει καλύτερη αεράμυνα σε πολυ-επίπεδες επιθέσεις.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την αεράμυνα του Ισραήλ, σε συνεργασία με Αμερικανούς, Βρετανούς και Ιορδανούς, να καταστρέφει σχεδόν 500 drone και πυραύλους που κατευθύνονταν προς την επικράτεια του.

Τελικά μόνο ελάχιστοι στόχοι στο Ισραήλ χτυπήθηκαν, προκαλώντας μικρές ζημιές, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και επτά τραυματίες.

Πώς όμως είναι δομημένη η αεράμυνα του Ισραήλ που μπόρεσε να αντιμετωπίσει μία τέτοιου μεγέθους επίθεση;

Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ

Η ισραηλινή αεράμυνα αποτελείται από τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο (short Range) από τα 4 έως τα 70 χλμ. αναλαμβάνει δράση το Iron Dome ενώ στο δεύτερο επίπεδο το David’s Sling, δηλαδή η Σφεντόνα του Δαβίδ, για εμβέλειες από 40 έως 300 χλμ.

Το Ισραήλ διαθέτει και τρίτο επίπεδο (long range) για εμβέλειες άνω των 2.400 χλμ.

Η Ελλάδα θα εγκαταστήσει σύντομα διπλό θόλο στο Αιγαίο και την Θράκη, που θα αποτελείται από συστήματα Iron Dome και Drone Dome, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Αθήνας.

Όμως η Ελλάδα θα χρειαστεί σύντομα και κάποιο σύστημα όπως η Σφεντόνα του Δαβίδ, κατά βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Σε ζωντανή μετάδοση παρακολουθεί το ελληνικό Πεντάγωνο την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

Ισραήλ: Οι εξωπραγματικές δυνατότητες άμυνας των Ισραηλινών και το απίθανο σύστημα αεράμυνας