Αρχική » Εξοπλιστικά

Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ

Στο δεύτερο επίπεδο αεράμυνας, το David's Sling, δηλαδή η Σφεντόνα του Δαβίδ, αναλαμβάνει δράση για εμβέλειες από 40 έως 300 χλμ..

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα εκτός από το Iron Dome και το Drone Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ για να μπορεί να έχει καλύτερη αεράμυνα σε πολυ-επίπεδες επιθέσεις.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την αεράμυνα του Ισραήλ, σε συνεργασία με Αμερικανούς, Βρετανούς και Ιορδανούς, να καταστρέφει σχεδόν 500 drone και πυραύλους που κατευθύνονταν προς την επικράτεια του.

Τελικά μόνο ελάχιστοι στόχοι στο Ισραήλ χτυπήθηκαν, προκαλώντας μικρές ζημιές, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς και επτά τραυματίες.

Πώς όμως είναι δομημένη η αεράμυνα του Ισραήλ που μπόρεσε να αντιμετωπίσει μία τέτοιου μεγέθους επίθεση;

Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ

Η ισραηλινή αεράμυνα αποτελείται από τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο (short Range) από τα 4 έως τα 70 χλμ. αναλαμβάνει δράση το Iron Dome ενώ στο δεύτερο επίπεδο το David’s Sling, δηλαδή η Σφεντόνα του Δαβίδ, για εμβέλειες από 40 έως 300 χλμ.

Το Ισραήλ διαθέτει και τρίτο επίπεδο (long range) για εμβέλειες άνω των 2.400 χλμ.

Η Ελλάδα θα εγκαταστήσει σύντομα διπλό θόλο στο Αιγαίο και την Θράκη, που θα αποτελείται από συστήματα Iron Dome και Drone Dome, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Αθήνας.

Όμως η Ελλάδα θα χρειαστεί σύντομα και κάποιο σύστημα όπως η Σφεντόνα του Δαβίδ, κατά βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Σε ζωντανή μετάδοση παρακολουθεί το ελληνικό Πεντάγωνο την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

Ισραήλ: Οι εξωπραγματικές δυνατότητες άμυνας των Ισραηλινών και το απίθανο σύστημα αεράμυνας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θέλει εκτός από το Iron Dome και την Σφεντόνα του Δαβίδ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ