Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: «Παίζει» παντού ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στενή παρακολούθηση!

Στην Τουρκία, όλο τους το ενδιαφέρον έχει πέσει πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίσκεψη του στη χώρα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: «Παίζει» παντού ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στενή παρακολούθηση!

Χαμός γίνεται στην Τουρκία, αφού όλο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της χώρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλες οι κινήσεις του.

Αυτό μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ενόψει της επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Τουρκία τον Μάιο, προκειμένου να συζητηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η βελτίωση των σχέσεων και άλλα σημαντικά θέματα.

Αρχικά λοιπόν, αναφορά κάνει το τουρκικό δίκτυο A Haber, λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκίας εντός του Μαΐου έκανε ένα βήμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης δήλωσε ‘’με την Τουρκίας δεν θέλουμε μπελάδες’’ και στην ατζέντα του βρίσκεται η συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Ερντογάν».

Τουρκία: Αναφορά στα σημαντικά ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες!

Ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι «Ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τουρκία στα μέσα Μαΐου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν. Πριν την κρίσιμη συνάντηση ο Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις και έκανε βήμα ομαλοποίησης».

Από κει και πέρα, άλλο τουρκικό κανάλι αναφέρεται στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας αλλά και την ΑΟΖ, λέγοντας: «O Μητσοτάκης ανέφερε πως σε κάθε συνάντηση με τον Ερντογάν επιθυμεί να γίνεται άλλο ένα βήμα στις σχέσεις των δυο χωρών και πως επιθυμεί τη βήμα προς βήμα βελτίωση των σχέσεων ενώ τόνισε πως η μοναδική διαφορά των δυο χωρών είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ο καθορισμός της ΑΟΖ».

Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία έχει πολύ υψηλά το ενδιαφέρον της, όσον αφορά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Παίζει» παντού ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στενή παρακολούθηση!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ