Αρχική » Γεωστρατηγική

Forbes: Δεν μπορεί η Τουρκία να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον αέρα

Δεν θα μπορεί η Τουρκία να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον αέρα μέχρι το 2030!

Διονύσης Αντωνέλλος Γεωστρατηγική
Dassault Rafale

Forbes: Δεν μπορεί η Τουρκία να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον αέρα, υποστηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος Πωλ Άιντον.

Σύμφωνα με τον Πωλ Άιντον, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται «να εξέτασε το ενδεχόμενο αγοράς Eurofighter Typhoon από το Ηνωμένο Βασίλειο», εάν δεν σημειώσει πρόοδο στη συμφωνία για τα F-16.

Όπως αναφέρεται, το Λονδίνο ήρε όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων που είχε επιβάλει στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Forbes, η αγορά Eurofighters «θα είχε νόημα για την Τουρκία», αφού θα μπορούσαν να «χρησιμεύσουν ως λύση για μαχητικά 4,5 γενιάς για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία μέχρι να μπορέσει τελικά είτε να προμηθευτεί είτε να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, ως αντίβαρο στα ελληνικά Rafales».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η Τουρκία «θα εξακολουθεί να έχει δυσκολία στο να ξεπεράσει το σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα που πιθανότατα θα επιτύχει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2030».

«Ακόμα κι αν η Τουρκία βάλει 120 F-16 Block 70/72 (40 ολοκαίνουργια και 80 αναβαθμισμένα), θα έχουν να αντιμετωπίσουν 84 ελληνικά Block 72 Vipers (όλα σε υπηρεσία το αργότερο το δεύτερο εξάμηνο του 2027), είκοσι έως 40 F- 35 και τουλάχιστον 24 Rafales. Με άλλα λόγια, όχι λιγότερα από 128 μαχητικά της HAF (σ.σ. ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) με ίσες ή ανώτερες δυνατότητες από τα καλύτερα τζετ της Τουρκίας».

«Και ακόμη κι αν η Τουρκία αγοράσει μια ή δύο μοίρα προηγμένων Eurofighters εκτός από τα εκσυγχρονισμένα F-16 της, η HAF πιθανότατα θα διατηρήσει αυτό το τεχνολογικό πλεονέκτημα», τονίζεται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Forbes: Δεν μπορεί η Τουρκία να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον αέρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ