Αρχική » Γεωστρατηγική

Φρεγάτες: Στο τσακ γλύτωσε γερμανική φρεγάτα καλύτερα οπλισμένη από την ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα

Κινδύνεψε το καλύτερα οπλισμένο πλοίο του γερμανικού ναυτικού.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Φρεγάτες: Στο τσακ γλύτωσε γερμανική φρεγάτα καλύτερα οπλισμένη από την ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα

Φρεγάτες: Στο τσακ γλύτωσε η γερμανική φρεγάτα Έσση, από επίθεση drone αν και είναι καλύτερα οπλισμένη από την ελληνική Ύδρα που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η γερμανική φρεγάτα αναχώρησε από την Γερμανία για την Ερυθρά Θάλασσα στις Φεβρουαρίου και είναι μία από τις τρεις φρεγάτες κατηγορίας F124 Sachsen που βρίσκονται σε υπηρεσία στο γερμανικό ναυτικό.

Το πλοίο μήκους 143 μέτρων και 5.800 τόνων είναι επίσης ένα από τα καλύτερα οπλισμένα στον γερμανικό στόλο.

«Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα πυροβόλο Oto-Melara των 76 χλστ., ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης VLS Mk41 με 32 σιλό, δύο τετραπλούς εκτοξευτές αντιπλοίων Harpoon, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες οπλισμένους με Mu90, καθώς και δύο συστήματα CIWS RAM οπλισμένα το καθένα με 21 πολύ-πυραύλους μικρού βεληνεκούς», σημειώνει το meta-defense.fr.

Τα 24 από τα σιλό VLS της φρεγάτας περιέχουν έναν αντιαεροπορικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς SM-2 Block IIIa, με βεληνεκές 90 ναυτικών μιλίων, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ κυψέλες φιλοξενούν τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς ESSM, δηλαδή 32 βλήματα, με βεληνεκές 35 έως 40 χλμ.

Φρεγάτες: Στο τσακ γλύτωσε γερμανική φρεγάτα καλύτερα οπλισμένη από την ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα

Να σημειωθεί πως η γερμανική φρεγάτα γνώρισε το επιχειρησιακό βάπτισμα του πυρός στις 27 Φεβρουαρίου, όταν πραγματοποίησε δύο επιτυχείς αναχαιτίσεις εναντίον drones των Χούτι, η μία με πύραυλο ESSM, η δεύτερη με το πυροβόλο των 76 χλστ..

Η χρήση του πυροβόλου των 76 χλστ. σημαίνει προφανώς ότι το drone βρέθηκε πολυ κοντά στο πλοίο.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό πάλι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το πυροβόλο CIWS Phalanx των 20 χλστ. δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έφτασε εξαιρετικά κοντά στο πλοίο.

Να σημειωθεί πως και τα δυο αυτά πλοία είναι πολύ καλύτερα οπλισμένα από την ελληνική φρεγάτα Ύδρα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή.

Η ελληνική φρεγάτα θα έχει τους ESSM και το Phalanx, δίνοντας στο πλοίο μικρή χρονικά δυνατότητα να αμυνθεί ενώ έχει τοποθετηθεί σε αυτή ελληνικό αντι-drone σύστημα που «κλειδώνει» όλες τις μπάντες στις οποίες μπορεί να επιχειρήσει ένα drone.

Λείπουν δηλαδή από την ελληνική φρεγάτα οι δυνατότητες των ραντάρ του άλλων πλοίων αλλά και πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πώς η φρεγάτα ΎΔΡΑ έγινε η καλύτερα εξοπλισμένη ελληνική φρεγάτα με ελληνικό αδιαπέραστο drone θόλο

Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Στο τσακ γλύτωσε γερμανική φρεγάτα καλύτερα οπλισμένη από την ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ