Αρχική »

Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;

«Δηλαδή να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;

Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες, διερωτάται τουρκικό αμυντικό σάιτ, με φόντο τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, στο Real FM και το Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ένας φίλος μου ακροατής μου είπε το εξής: “Τις τελευταίες μέρες διαβάζω διάφορους στο διαδίκτυο που σχολιάζουν ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κλειδώσουν τα F-35 και να τα προχωρήσουν”. Δηλαδή να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Νίκο Δένδια.

«Το διαβάζω κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ξέρετε πάντα ότι σε όλα, ειδικά σε πολύ προηγμένο λογισμικό, υπάρχει επίσης μια περίπλοκη συνωμοσία. Στην πραγματικότητα, βέβαια, όταν αγοράζετε ένα προηγμένο σύστημα από μια χώρα, αυτή η χώρα είναι που καθορίζει τι ακριβώς θα σας πουλήσει, όχι ότι θα σας το “κλειδώσει”, αλλά ποιες δυνατότητες θα σας δώσει. Θα σας δώσει το 100% του συστήματος ή λιγότερο από αυτό; Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες», απάντησε ο Νίκος Δένδιας.

Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;

«Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Θέλουμε τους πιο προχωρημένους. Δεν θέλουμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Το θέλουμε ό,τι κι αν συμβεί αύριο γιατί το F-35 είναι επίσης ένα εξελισσόμενο αεροσκάφος. Μορφολογικά μπορεί να φαίνεται το ίδιο από έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τα ίδια συστήματα, δεν σημαίνει ότι έχει το ίδιο ραντάρ, δεν σημαίνει ότι έχει το ίδιο λογισμικό», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, με όλη τη συνέντευξη να φιλοξενείται στο τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com, σε δημοσίευμα με τίτλο «Συνέντευξη Έλληνα υπουργού F-35: Μπορεί να κλειδωθεί το F-35;».

«Δεν θα επιτεθούμε πουθενά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θα επιτεθούμε. Αλλά αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων που μπορεί να φέρει το Rafale, πόσο μάλλον του F-35, το Rafale μπορεί επίσης να φέρει στρατηγικό όπλο. Τι σημαίνει λοιπόν όταν η Ελλάδα αποφασίζει να γίνει επιθετική δύναμη και αγοράζει στρατηγικά όπλα; Η Ελλάδα αγοράζει τα όπλα που χρειάζεται για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία. Δεν θα επιτεθούμε σε καμία χώρα, το έχουμε ξεκαθαρίσει ως Έλληνες και συλλογικά ως πολιτικός κόσμος εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας και το αναπαρήγαγαν οι Τούρκοι.

Να σημειωθεί πως ως στρατηγικά όπλα αναφέρονται εκείνα τα όπλα που μπορούν να επιτύχουν χτυπήματα ακριβείας βαθιά μέσα στις υποδομές ενός κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πώς η φρεγάτα ΎΔΡΑ έγινε η καλύτερα εξοπλισμένη ελληνική φρεγάτα με ελληνικό αδιαπέραστο drone θόλο

Φρεγάτες: Η αγορά των 200 πυραύλων για τα νέα ελληνικά πλοία που πέρασε στα ψιλά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Toύρκοι: Θα πάρουν κλειδωμένα τα F-35 οι Έλληνες;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ