Αρχική » Εξοπλιστικά

Έφαγε το κεφάλι της η Τουρκία με τον τουρκικό βαλλιστικό – Η Ελλάδα παίρνει πύραυλο με πάνω από 250 χλμ βεληνεκές

Η Ελλάδα πιθανως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευσεις για πυραύλους MdCN (Naval Cruise Missile).

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Έφαγε το κεφάλι της η Τουρκία με τον τουρκικό βαλλιστικό

Έφαγε το κεφάλι της η Τουρκία με τον τουρκικό βαλλιστικό αφου έδωσε κάθε δικαίωμα στην Ελλάδα να φλερτάρει και αυτή επίσημα με το… μορατόριουμ των 300 χλμ βεληνεκούς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον SKAI ο ε.α πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, η Ελλάδα πιθανως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευσεις για πυραύλους MdCN (Naval Cruise Missile) που μπορούν να εκτοξευτούν από πλοία και υποβρύχια και έχουν εμβέλεια άνω των 250 χλμ.

Η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ. φέρνει ξανά στο τραπέζι τους γαλλικούς Scalp Naval, τους οποίους μπορούν να φέρουν οι γαλλικές Belharra ενώ οι γαλλικοί υπερ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και από υποβρύχια.

Έφαγε το κεφάλι της η Τουρκία με τον τουρκικό βαλλιστικό

Να θυμίσουμε ότι στη σημερινή διαμόρφωση των Belharra δεν περιλαμβάνονται οι στρατηγικοί πύραυλοι Scalp Naval, παρά μόνο Aster 30 και Exocet MM40 Block 3c.

Οι Scalp Naval εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας τον κάθετο εκτοξευτή A70 SYLVER ή τορπυλοσωλήνες αν η εκτόξευση αφορά σε υποβρύχια.

Ο SYLVER Α70 είναι κατάλληλος τόσο για την εκτόξευση των ASTER 15/30 όσο και για των SCALP NAVAL.

Πάντως το γεγονός ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν περιλαμβάνουν Scalp Naval, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει βλήματα κρουζ.

Μπορεί τους Scalp Naval να έχει κάποια άλλη πλατφόρμα όπως π.χ. τα υποβρύχια 214.

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά

Ελληνοτουρκικά: Στα «σχοινιά» ο Ερντογάν – «Τραβάνε το αυτί» του Τούρκου προέδρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έφαγε το κεφάλι της η Τουρκία με τον τουρκικό βαλλιστικό – Η Ελλάδα παίρνει πύραυλο με πάνω από 250 χλμ βεληνεκές». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ