Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι;

Οι Scalp Naval εκτοξεύονται χρησιμοποιώντας τον κάθετο εκτοξευτή A70 SYLVER ή τορπυλοσωλήνες αν η εκτόξευση αφορά σε υποβρύχια.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι;

Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκιμάστηκαν, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ.

Η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ. φέρνει ξανά στο τραπέζι τους γαλλικούς Scalp Naval, τους οποίους μπορούν να φέρουν οι γαλλικές Belharra.

Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι είναι μήπως η Γαλλία προμηθεύσει με το συγκεκριμένο είδος πυραύλων και τους Έλληνες.

Οι γαλλικοί υπερ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και από υποβρύχια, με εμβέλεια 1.000 χλμ καθώς και από πλοία με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Δηλαδή, μία ελληνική Belharra αν εκτoξεύσει έναν πύραυλο από την… Σαλαμίνα, θα μπορεί να πλήξει στόχο στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε ότι στη σημερινή διαμόρφωση των Belharra δεν περιλαμβάνονται οι στρατηγικοί πύραυλοι Scalp Naval, παρά μόνο Aster 30 και Exocet MM40 Block 3c.

Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραλοι;

Πάντως το γεγονός ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν περιλαμβάνουν Scalp Naval, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει βλήματα κρουζ.

Μπορεί τους Scalp Naval να έχει κάποια άλλη πλατφόρμα όπως π.χ. τα υποβρύχια 214.

Οι Scalp Naval εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας τον κάθετο εκτοξευτή A70 SYLVER ή τορπυλοσωλήνες αν η εκτόξευση αφορά σε υποβρύχια.

Hδη από τον περσινό Οκτώβριο (14/10/2020) το Sportime είχε αναφερθεί στις τουρκικές προσπάθειες για να εξοπλιστούν τα έξι νέα γερμανικά υποβρύχια που παραλαμβάνει η Τουρκία με πυραύλους κρουζ.

Η Τουρκία αναπτύσσει έναν νέο πύραυλο, ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά των αμερικανικών Tomahawk και των ρωσικών Kalibr, ο οποίος θα μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία και υποβρύχια.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς

Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά – Δεν περνάει τίποτα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Scalp Naval στα ελληνικά υποβρύχια φέρνουν οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ