Αρχική » Εξοπλιστικά

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά

Τα τουρκικά drone κάνουν όλο και περισσότερο την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πάρθηκε η απόφαση για ενίσχυση της άμυνας κατά επιθέσεων κορεσμού.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά η λύση για τις ελληνικές MEKO.

O εκσυγχρονισμός των ελληνικών ΜΕΚΟ έχει μπει ψηλα στις προτεραιότητες, ώστε γρήγορα τα ελληνικά πλοία να βγουν περισσότερο ενισχυμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων την αυξανόμενη επιθετική στάση των Τούρκων.

Τα τουρκικά drone κάνουν όλο και περισσότερο την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να περιλαμβάνει στον σχεδιασμο του και την αντιμετώπιση των επιθέσεων κορεσμού.

ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά

Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο φόρτος των ελληνικών ΜΕΚΟ στους 32 ESSM (RIM-162 Evolved SeaSparrow Missile), κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση τους, ώστε κάθε κελί να παίρνει τέσσερις ESSM.

Mε λίγα λόγια οκτώ κελιά x τέσσερις πυραύλους το κάθε κελί μας κάνει σύνολο 32 ESSM στο κάθε πλοίο.

Μπορεί η εμβέλεια των συγκεκριμένων πυραύλων να μην ειναι ικανή να προσφέρει άμυνα περιοχής αφού δεν ξεπερνά τα 50 χλμ. όμως συνδυαστικά η παρουσία των ΜΕΚΟ με τις Belharra και τις νέες ελληνικές κορβέτες (Gowind ή Doha) θα προσφέρουν λύση στην αρχιτεκτονική της ελληνικής αεράμυνας, με άμυνα κατά επιθέσεων κορεσμού.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Στα «σχοινιά» ο Ερντογάν – «Τραβάνε το αυτί» του Τούρκου προέδρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΜΕΚΟ με 32 ESSM για επιθέσεις κορεσμού σε τέσσερα κελιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ