Αρχική » Διεθνή

Ερντογάν: Δεν πάει στις ΗΠΑ – Ρήξη λόγω του Ισραήλ;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε θα βρεθεί τελικώς στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν!

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Διεθνή
Ερντογάν: Δεν πάει στις ΗΠΑ – Ρήξη λόγω του Ισραήλ;

Προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 9 Μαΐου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες θα μιλούσαν φυσικά για τη συνεργασία των δύο χωρών και το πώς θα προχωρήσουν σε ακόμα πιο θετικό κλίμα μεταξύ τους.

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη όλα αυτά, που κάποιες φήμες άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω για πρόβλημα στο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου.

Μάλιστα όλοι οι αξιωματούχοι τόσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και από το Συμβούλιο ασφαλείας έλεγαν πως οι φήμες περί αναβολής, προέρχονται από περιθωριακά τουρκικά μέσα, και ότι η επίσκεψη του Ερντογάν θα γίνει.

Ερντογάν: Τι έφερε τη ρήξη με τις ΗΠΑ;

Ωστόσο πλέον όλα άλλαξαν και το ταξίδι του αναβλήθηκε και δε θα βρεθεί τελικά στις ΗΠΑ, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Ήδη οι φήμες για τους λόγους της αναβολής είναι αρκετές, ωστόσο φαίνεται ότι η συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς, και λόγω της δύσκολης κατάστασης με το Ισραήλ, έφερε αυτή τη ρήξη.

Πάντως μέχρι στιγμής ούτε η Αμερική, ούτε η Τουρκία έχουν σχολιάσει αυτή την αναβολή και τι μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι καλή εικόνα για τη γειτονική χώρα να γίνεται κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που έψαχνε τρόπους να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Δεν πάει στις ΗΠΑ – Ρήξη λόγω του Ισραήλ;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ