Αρχική » Διεθνή

Οι Βρετανοί γνώριζαν την αλήθεια. Μετά από 21 χρόνια, τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν

Μετά από 21 χρόνια, τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν κι η γνώμη του Τόνι Μπλερ για τον Πούτιν βγήκε στη δημοσιότητα. Ο Τόνι Μπλερ προσπάθησε να ενθαρρύνει τον Πούτιν να υιοθετήσει τις δυτικές αξίες

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Οι Βρετανοί γνώριζαν την αλήθεια. Μετά από 21 χρόνια, τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ φλέρταρε τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρόλο που Βρετανοί αξιωματούχοι είχανε αμφιβολίες για το αν ο Πούτιν μπορούσε να εμπιστευτεί, σύμφωνα με αρχεία αρχείων που μόλις κυκλοφόρησαν. Ο Μπλερ φέρεται να έπεισε τη βρετανική κυβέρνηση ότι ο Πούτιν ήταν ένας «Ρώσος πατριώτης» που άξιζε μια θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους δυτικούς ηγέτες.

Έγγραφα που κυκλοφόρησαν από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας δείχνουν ότι στις αρχές του 2001, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κατέβαλε προσπάθειες να σφυρηλατήσει έναν βαθύτερο δεσμό με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το BBC. Πραγματοποιήθηκε στην αρχή της ρωσικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Τσετσένων αυτονομιστών.

Ο Τόνι Μπλερ προσπάθησε να ενθαρρύνει τον Πούτιν να υιοθετήσει τις δυτικές αξίες . Ο πρωθυπουργός έπρεπε να πείσει αξιωματούχους από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 ότι ο Ρώσος ενδιαφέρεται πολύ να χτίσει σεβασμό για τη χώρα του στη Δύση. Ο Μπλερ ήθελε ο Πούτιν να κάθεται στο «καλύτερο τραπέζι» με τους δυτικούς ηγέτες.

Ο Μπλερ κατάλαβε ότι ο Πούτιν έχει χαμηλή υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να αφήσει τον Πούτιν να πάρει τη θέση του στο καλύτερο τραπέζι και να τον ενθαρρύνει να προσεγγίσει δυτικές συμπεριφορές και ένα δυτικό οικονομικό μοντέλο, αναφέρει τα αρχεία που παραθέτει το BBC.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Βρετανοί γνώριζαν την αλήθεια. Μετά από 21 χρόνια, τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ