Αρχική » Διεθνή

Με κατάργηση του ελεύθερου εμπορίου απαντά το Ισραήλ στην Τουρκία!

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ακυρώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ακυρώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία

Την ώρα που η Χαμάς σχεδιάζει να δημιουργήσει μυστική στρατιωτική βάση στην Τουρκία, το Ισραήλ καταργεί το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών!

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ακυρώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία, σε απάντηση για την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διακόψει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ.

Το σχέδιο, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός, θα υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση.

Να σημειωθεί ότι, στις 2 Μαΐου, η Τουρκία είχε διακόψει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, εκ των οποίων το 76% ήταν τουρκικές εξαγωγές, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τους ενόπλους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «μαχητές της ελευθερίας» και αρνείται ότι η οργάνωση έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με κατάργηση του ελεύθερου εμπορίου απαντά το Ισραήλ στην Τουρκία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ