Αρχική » Διεθνή

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γευτεί την επιτυχία. Η SpaceX εκτοξεύει την κάψουλα Dragon

Οι προσπάθειες του Έλον Μασκ στέφθηκαν με επιτυχία. Το Dragon, η κάψουλα της SpaceX έχει βάλει πορεία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ο Έλον Μασκ έχει λόγους να είναι περήφανος - η SpaceX εκτόξευσε άλλη μια κάψουλα φορτίου στον ουρανό.

Ο Έλον Μασκ έχει λόγους να είναι περήφανος – η SpaceX εκτόξευσε άλλη μια κάψουλα Dragon στον ουρανό αν και τις τελευταίες δύο ημέρες οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η εργασία. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το Dragon θα φτάσει με ασφάλεια στο εργαστήριο, που βρίσκεται σε τροχιά.

Σύμφωνα με την Space.com, η εκτόξευση της κάψουλας Dragon πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου. Η SpaceX επέλεξε το Διαστημικό Κέντρο John F. Kennedy στη Φλόριντα.

SpaceX – Dragon Cargo Pod

Η πύλη iMagazine αναφέρει ότι το Dragon είναι μια κάψουλα που ανήκει στη SpaceX, μέσω της οποίας φορτίο παραδίδεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μετά από μόλις εννέα λεπτά, το πρώτο μέρος του Falcon 9 επέστρεψε στη γη. Προσγειώθηκε το μη επανδρωμένο SpaceX A Shortfall of Gravitas, που προηγουμένως βρισκόταν στον ουρανό της Φλόριντα. Αυτή ήταν η πέμπτη εκτόξευση και προσγείωση της κάψουλας Dragon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έλον Μασκ Tweets στα Ελληνικά. Υπάρχει Μυστικοπάθεια στους Ακόλουθούς του;

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία – το ανώτερο τμήμα του Falcon τοποθέτησε την κάψουλα Dragon στην χαμηλή τροχιά της Γης. Το ίδιο το πλοίο θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τις επόμενες 18 ώρες. Η σύνδεση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 6 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόοδό της μέσω του Space.com.

Υλικά και προμήθειες για επιστημονική έρευνα,  μεταφέρθηκαν μέσω της κάψουλας Dragon στο πλήρωμα του σταθμού . Το βάρος τους φτάνει τα 3175 κιλά. Αρχικά, μέρος του φορτίου επρόκειτο να φτάσει μέσω του οχήματος ανεφοδιασμού Cygnus ISS της Northrop Grumman. Ωστόσο, η NASA αποφάσισε να τα μεταφέρει στην τρέχουσα αποστολή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Έλον Μασκ μπορεί να γευτεί την επιτυχία. Η SpaceX εκτοξεύει την κάψουλα Dragon». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ