Ελληνοτουρκικά: Να γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν με τίποτα να πάρει κιτ καθοδήγησης SPICE 1000/2000 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα έκαναν και ειδικά άρθρα γι αυτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το τουρκικό αμυντικό σάιτ SavunmaSanayiST.com, το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, «στοχεύει στην προμήθεια του ισραηλινού κιτ καθοδήγησης SPICE 1000/2000 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, του Ισραηλινού βαλλιστικού πυραύλου Rampage Air-Launched, του IRIS-T Aerial Air Missile που κατασκευάζεται από MBDA και ορισμένων άλλων οπλικών συστημάτων για το F- Πολεμικά αεροσκάφη 16/F-4».

Οι Ισραηλινοί δίνουν στην δημοσιότητα βίντεο από την χρήση των SPICE 1000/2000 και πλέον γίνεται… αντιληπτό γιατί οι Τούρκοι κάνουν τέτοια αναφορά σε αυτά τα κιτ.

Το σύστημα SPICE (Smart, Precision Impact, Cost-Effective), που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael, αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στις δυνατότητες επίθεσης ακριβείας.

Στον πυρήνα του συστήματος SPICE βρίσκεται ένα προηγμένο σύστημα καθοδήγησης εξοπλισμένο με δυνατότητες Inertial Navigation System (INS) και Global Positioning System (GPS). Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει τη μετάδοση εικόνων σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει την προσαρμογή της διαδρομής στο δρόμο προς τον στόχο μέσω της χρήσης πτυσσόμενων φτερών και πολλών πτερυγίων, αναφέρει το ισραηλινό newsrael.com.

Η οικογένεια SPICE αποτελείται από τέσσερα μοντέλα: το Spice 250, το οποίο ζυγίζει 125 κιλά. Το Spice 1000 ζυγίζει 450 κιλά. Το Spice 2000 ζυγίζει 900 κιλά. και το Spice 250 ER που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Spice 250 ER περιλαμβάνει εκτεταμένη αυτονομία έως και 150 χιλιομέτρων, κάτι που αντιπροσωπεύει σημαντική βελτίωση στις δυνατότητες του συστήματος. Οι αριθμητικοί χαρακτηρισμοί αντιστοιχούν στο βάρος της βόμβας σε κιλά, σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι βάζουν στα drone τους κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπους από 20 χιλιόμετρα και τανκς από 80 χιλιόμετρα;

Ο Ερντογάν δηλώνει επίσημα πως θέλει την Ανατολική Μεσόγειο και εμείς ακυρώνουμε την αγορά και κατασκευή πολεμικών πλοίων – Είναι λογικό;