Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – «Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης»

Ο Ερντογάν συνεχίζει να παρουσιάζει ως μεγάλο του κατόρθωμα το άνοιγμα ως τζαμί της Αγιάς Σοφιάς.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – «Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης»

Λίγο κράτησε η ηρεμία στα ελληνοτουρκικά από την πλευρά της Τουρκίας και φυσικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ακόμα μία φορά προσπάθησε να λαϊκίσει στην τελευταία του ομιλία.

Μίλησε λοιπόν για την Αγιά Σοφιά και το άνοιγμα της ως τζαμί, κάτι που θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης.

Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο», είπε στην αρχή.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κερδίσει πόντους στις εκλογές που γίνονται στην Τουρκία, αφού τα προγνωστικά τον δείχνουν πίσω από το μεγάλο του αντίπαλο.


Πηγή: Sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – «Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ