Αρχική » Εξοπλιστικά

Τι είπε η ελληνική Smart Flying Machines για το drone της που προκάλεσε χαμό στην Τουρκία

Να σημειωθεί πως το drone της Smart Flying Machines χαρακτηρίστηκε από τους Τούρκους σαν Μπαϊρακταράκι.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τι είπε η Smart Flying Machines για το drone της που προκάλεσε χαμό στην Τουρκία

Τι είπε η ελληνική Smart Flying Machines για το drone της, η δοκιμή του οποίου προκάλεσε χαμό στο διαδίκτυο στην Τουρκία.

Το Geostratigika μίλησε με την Smart Flying Machines, οι άνθρωποι της οποίας τόνισαν πως πρόκειται για «μια νέα startup με έδρα την Ελλάδα».

«Πιστευουμε οτι το μέλλον της πτήσης θα παρουσιάσει μια μετατόπιση από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στα αυτόνομα εναέρια οχήματα (AAV), με έμφαση στην έξυπνη αυτονομία και όχι τον ανθρώπινο έλεγχο ή σε συγκεκριμένα φυσικά πτητικά χαρακτηριστικά. Η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα θα σημειωθεί σταδιακά, με μικρά βήματα και συμβάλλουμε στις προσπάθειες με ανάπτυξη πρωτότυπων», ανέφεραν.

«Είμαστε ιδιωτική εταιρεία. Στόχος μας είναι να μην περιοριστούμε μονο στην φυσικη δομή του σκάφους, αλλά να αναπτύξουμε το λογισμικό και τα συστήματα που επιτρέπουν την αυτόνομη πτήση. Ενώ το 1ο και το 2ο πρωτότυπο χρησιμοποιούσαν διαμόρφωση A-Tail, η τεχνολογία μας θα εφαρμοστεί σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων οχημάτων, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθός τους, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων VTOL, multirotor ή υβριδικών οχημάτων», σημείωσαν.

Τι είπε η Smart Flying Machines για το drone της που προκάλεσε χαμό στην Τουρκία

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθει πως οι Τούρκοι έκαναν… χαμό ειδικά από το γεγονός πως το ελληνικό drone μοιάζει με το τουρκικό Bayraktar.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προωθούμε την ανάπτυξη αυτόνομων, έξυπνων εναέριων οχημάτων, παρά τα τυχόν εμπόδια ή προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν. Ελπίζουμε να μοιράζεστε τον ενθουσιασμό μας για τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας» κατέληξαν οι άνθρωποι της Smart Flying Machines.

Η ελληνική startup προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Τούρκων, ενώ αναμένονται τα επόμενα βήματά της.

Να σημειωθεί πως το drone της Smart Flying Machines χαρακτηρίστηκε από τους Τούρκους σαν Μπαϊρακταράκι, λόγω της ομοιότητάς του με το τουρκικό Bayraktar.

Πάντως οι άνθρωποι της ελληνικής startup έχουν, όπως μας έλεγαν και άλλες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

https://youtu.be/EuweF3CV1-c

Διαβάστε επίσης:

Πάμε παγκοσμίως στον drone war – Ο πόλεμος των ρομπότ και η Ελλάδα που μένει πίσω από την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Θα τηρήσει τον λόγο του ο Τσαβούσογλου και η Τουρκία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι είπε η ελληνική Smart Flying Machines για το drone της που προκάλεσε χαμό στην Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ