Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν: «Η επανένωση απομακρύνεται»

Προβληματισμένοι αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επανένωση.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Προβληματισμένοι αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν καθώς σβήνουν οι ελπίδες για επανένωση.

Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα Κατεχόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι δέσμια της Τουρκίας του Τούρκου προέδρου και απομονωμένα από την υπόλοιπη Κύπρο και γενικότερα τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το Euronews, οι πανηγυρισμοί της Κυριακής έδωσαν την θέση τους στον προβληματισμό της επόμενης ημέρας. Ο Ερντογάν εδραίωσε την θέση του και μαζί την επιμονή του στην λύση των δύο κρατών. Κι όσοι επιθυμούν να ζήσουν χωρίς εγγυήσεις σε μια επανενωμένη Κύπρο δεν βλέπουν τις ελπίδες τους με αισιοδοξία, καθώς και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ είναι θιασώτης της διχοτόμησης.

Οσο η πράσινη γραμμή των 183 χιλιομέτρων που χωρίζει ην Κύπρο στα δύο, εκτός του ότι την καθιστά το μόνο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τελεί υπό κατοχή, από σύμβολο διχοτόμησης, εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε σύμβολο εγκλωβισμού των τουρκοκυπρίων σε ένα διεθνές απομονωμένο μόρφωμα.

Καθώς ο Ερντογάν μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της ηγεμονίας του τα Κατεχόμενα βλέπουν την κοινότητά τους να προσδένεται όλο και περισσότερο στο άρμα του και τις ελπίδες για μια ελεύθερη Κύπρο να σβήνουν.

Κάτοικοι στα Κατεχόμενα καταθέτουν τον έντονο προβληματισμό τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν και τονίζουν οτι το μέρος δεν είναι βιώσιμο καθώς η Βόρεια Κύπρος εξαρτάται αποκλειστικά από την Τουρκία καθώς πρέπει να εισάγει ακόμη και το νερό.

«Η Τουρκία μας πατρονάρει συνεχώς. Μας φέρονται σαν τα μωρά τους. Δηλαδή. Μετά το 1974 πρέπει να παραμείνουμε κολλημένοι στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να συναναστραφούμε με ανθρώπους που θεωρούμε γείτονές μας. Τους κατοίκους του νησιού», λέει Τουρκοκύπριος που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ πλέον.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Euronews για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπρος: «Εγκλωβισμένοι» αισθάνονται στα Κατεχόμενα μετά την επανεκλογή Ερντογάν: «Η επανένωση απομακρύνεται»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ