Αρχική » Ελληνοτουρκικά

KMW και Rheinmetall στο δικαστήριο για την πνευματική ιδιοκτησία των Leopard 2 που επηρεάζεται και η Ελλάδα

Η Krauss Maffei Wegmann σχεδίασε τα Leopard 2 και παράγει τα σασί ενώ η Rheinmetall παράγει τον πυργίσκο και τα όπλο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
KMW και Rheinmetall στο δικαστήριο για την πνευματική ιδιοκτησία των Leopard 2 που επηρεάζεται και η Ελλάδα

KMW και Rheinmetall θα βρεθούν την Τρίτη αντιμέτωπες στο δικαστήριο για την πνευματική ιδιοκτησία των Leopard 2.

Ο Armin Papperger, CEO του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού Rheinmetall, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε στην ελβετική ιστοσελίδα Neue Zürcher Zeitung τόνισε πως η Rheinmetall κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των Leopard 2A4.

Η δήλωση αυτή δεν… άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Krauss Maffei Wegmann, της γερμανικής εταιρείας που σχεδίασε τα Leopard 2 και η οποία παράγει τα σασί όλων των εκδόσεων του θωρακισμένου οχήματος. Η Rheinmetall παράγει από την πλευρά της τον πυργίσκο και τα όπλο», γράφει το meta-defense.fr.

Έτσι η KMW οδήγησε τη Rheinmetall στις αίθουσες των γερμανικών δικαστηρίων για να επιλύσουν τη διαφορά.

Με την πολύ ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για άρματα μάχης, ιδιαίτερα για τα μοντέλα που είναι άμεσα διαθέσιμα, εάν η Rheinmetall κερδίσει την υπόθεση θα μπορεί να έχει τον πλήρη λόγο για τα Leopard ακόμα και τα A7 και τα A8.

Να σημειωθεί ότι το KF51 Panther της Rheinmetall δεν έχει κερδίσει ακόμα καμία παραγγελία ενώ η βιομηχανική του παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει.

Για αρκετές δεκαετίες, η Rheinmetall και η KMW συνεργάζονται στο σχεδιασμό και την παραγωγή γερμανικών τεθωρακισμένων.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της γερμανικής Καγκελαρίας, το 2017, να αναπτύξει με τη Γαλλία το πρόγραμμα MGCS, για το οποίο ο γαλλικός όμιλος και η KMW είχαν συγχωνευθεί στον όμιλο KNDS, στην πραγματικότητα προκάλεσε την οργή της Rheinmetall

KMW και Rheinmetall στο δικαστήριο για την πνευματική ιδιοκτησία των Leopard 2 που επηρεάζεται και η Ελλάδα

Εάν η KMW αφαιρεθεί από την πνευματική ιδιοκτησία του Leopard 2A4, θα μπορούσε να επανεξετάσει την προσφορά εξαγοράς που υπέβαλε η Rheinmetall πριν από 3 χρόνια.

Αντίθετα, εάν η Rheinmetall απορριφθεί, αυτό θα σήμαινε μεγάλη αποτυχία για τη στρατηγική που ακολούθησε ο Armin Papperger, σε σημείο που θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η θέση του και η στρατηγική που ακολουθούσε ο όμιλος. Είναι πιθανό ότι πέρα ​​από τους ίδιους τους Γερμανούς, πολλοί Ευρωπαίοι, ιδιαίτερα στη Nexter, αλλά και σε αρκετές ένοπλες δυνάμεις, θα ακολουθήσουν με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του δικαστηρίου του Μονάχου.

Να σημειωθεί ότι το ελληνικό µε το γερµανικό υπουργείο Αµυνας βρίσκονται σε προχωρηµένες συζητήσεις για τη δηµιουργία εργοστασίου παραγωγής ή, εναλλακτικά, εκσυγχρονισµού και βαρέας επισκευής των αρµάτων µάχης Leopard στη Βόρεια Ελλάδα, µε αντάλλαγµα την παράδοση ενός αριθµού από αυτά που κατέχει ο ελληνικός στρατός στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα διαθέτει 353 Leopard 2 (183 2A4 και 170 Leopard 2A6 HEL)

Η πρόταση από τους Γερμανούς αφορά και στην αναβάθμιση των ελληνικών Leopard σε Α7.

Σύμφωνα με την Καθημερινή μάλιστα, η ελληνική γραμμή παραγωγής των αρμάτων στην Ελλάδα αφορά σε συμφωνία ύψους 1 δισ. ευρώ μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της γερμανικής εταιρείας KMW.

Διαβάστε επίσης: 

Χαμός με το πατς του Ηνίοχος 2023 – Και οι Ινδοί φόρεσαν το Mehmetçik Busters

Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «KMW και Rheinmetall στο δικαστήριο για την πνευματική ιδιοκτησία των Leopard 2 που επηρεάζεται και η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ