Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS;

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS και δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS

Η Τουρκία αναμένει με αγωνία την μεγάλη πολιτική κόντρα στις κάλπες ανάμεσα σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, με τον Τούρκο πρόεδρο να ανακοινώνει χθες, Κυριακή (30/4), την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS.

Πιο συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως αρχηγός του Νταές, που είχε ψευδώνυμο Αμπού Χουσέιν αλ Κουράσι, εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Türk.

Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS;

Αυτή η εξέλιξη όμως προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, καθώς ο Ερντογάν δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί για ένα ακόμη προεκλογικό παιχνίδι.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν δέχεται κριτική πως παρουσιάζει αυτή την εξέλιξη προκειμένου να πείσει τους Τούρκους πολίτες να τον ψηφίσουν και να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη τους.

Αυτές οι κατηγορίες έκαναν την πλευρά του τούρκου προέδρου να ξεκινήσει ένα πόλεμο διαρροών προς υπεράσπιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνουμε πως το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει στις 30 Νοεμβρίου τον θάνατο του Αμπού Χασάν αλ Χασίμι αλ Κουράσι, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πραγματικότητα ή προεκλογικό παιχνίδι του Ερντογάν με την εξουδετέρωση του αρχηγού του ISIS;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ