Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Νέα απίστευτη πρόκληση με την «Αγιά Σοφιά» από τον Ερντογάν!

Στην αντεπίθεση περνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών. «Η Δύση δεν με θέλει γιατί απελευθέρωσα την Αγιά Σοφιά», είπε μεταξύ άλλων!

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Στην αντεπίθεση περνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Δύση δεν με θέλει γιατί απελευθέρωσα την Αγιά Σοφιά», είπε μεταξύ άλλων!

Ο 2ος γύρος των Τουρκικών εκλογών πλησιάζει (28/5), με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει την ακραία ρητορική του! 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε άκρως επικριτικώς απέναντι στις χώρες της Δύσης, κατηγορώντας τις ότι δεν τον θέλουν επειδή «απελευθέρωσε την Αγία Σοφία».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κατά καιρούς δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης για το πρόσωπό του, κάνοντας λόγο για απόπειρα χειραγώγησης των ψηφοφόρων στη χώρα του.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’.

Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία.

Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία αποφάσισε να δεσμεύσει με μια παράνομη Navtex περιοχές που φτάνουν μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου, με τον Τσαβούσογλου να αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά! 


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα απίστευτη πρόκληση με την «Αγιά Σοφιά» από τον Ερντογάν!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ