Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Νέα ΣΟΚ για τους Τούρκους – Που πήγε για έρευνες το τουρκικο γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίτ Χαν

Ο Χάρτης της Σεβίλλης είναι ο... εφιάλτης της Τουρκίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά
Νέα ΣΟΚ για τους Τούρκους - Που πήγε για έρευνες των τουρκικο γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαχίτ Χαν

Νέα ΣΟΚ για τους Τούρκους με τη νέα τοποθεσία των ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλ Χαμίτ Χαν.

Το Αμπντουλ Χαμίτ Χαν θα κάνει έρευνες έως την 31 Ιανουαρίου του 2023 στις τουρκικές ακτές της αρχαίας ελληνικής πόλης Σελεύκειας (Σιλιφκέ την λένε οι Τούρκοι) στα παράλια της νότιας Τουρκίας (σ.σ. επίσης στην περιοχή λέγεται ότι έζησε η Αγία Θέκλα).

Πρόκειται για περιοχή ακόμα πιο… μέσα στον Χάρτη της Σεβίλλης από την προηγούμενη τοποθεσία ερευνών του Αμπντουλάχ Χαμίτ Χαν.

Νέα ΣΟΚ για τους Τούρκους – Που πήγε για έρευνες των τουρκικο γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίτ Χαν

Ο Χάρτης της Σεβίλλης είναι ο… εφιάλτης της Τουρκίας, αφού με τον χάρτη αυτόν ακυρώνεται η Γαλάζια Πατρίδα και έχει κανονικά ΑΟΖ το Καστελόριζο, με τις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου να ενώνονται.

Πλέον οι Τούρκοι θεωρούν πως η Τουρκία είναι «εγκλωβισμένη» στον Χάρτη της Σεβίλλης, ενώ όπως σημειώνουν «ό, τι δεν χρησιμοποιείς (σ.σ. για την Γαλάζια Πατρίδα) δεν είναι δικό σου».

Την ίδια ώρα, στο αμερικανικό έγκυρο αμυντικό σάτι 19fortyfive.com, ο Αμερικανός αναλυτής του American Enterprise Institute (AEI), Μάικλ Ρούμπιν, τονίζει ότι εδω και δεκαετίες η Τουρκία κατηγορεί «επανειλημμένα την Ελλάδα για τρομοκρατία. Καθώς ο Ερντογάν κροταλίζει τον γείτονά του στο ΝΑΤΟ καθώς επιδιώκει να επανασχεδιάσει τον χάρτη του Αιγαίου και να επεκτείνει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Τουρκίας, θα χρειαστεί ένα πρόσχημα για στρατιωτική δράση».

«Εάν η Ευρώπη επιτρέψει στον Ερντογάν να ξεφύγει με μια ψευδή κατηγορία εναντίον των Κούρδων της Συρίας για να δικαιολογήσει μια τουρκική αρπαγή γης νότια των συνόρων του, δεν είναι παράλογο να εξετάσουμε ένα άλλο σενάριο που οδηγεί σε αρπαγή γης δυτικά των συνόρων: μια βόμβα εκρήγνυται σε Σμύρνη, Αλικαρνασσό ή Μαρμαρίς. Μια μέρα μετά ο Σοϊλού θα “παρελάσει” έναν ύποπτο με φούτερ “Αθηνών”, ισχυριζόμενος ότι ομολόγησε ότι ενήργησε κατ’ εντολή Ελλήνων εθνικιστών», σημειώνει ο Μάικλ Ρούμπιν.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία μπορεί να αποτελεί δοκιμή για επίθεση στην Ελλαδα

Τεράστιο χαστούκι της Navantia στη Naval Group

Ελληνοτουρκικά: Η τουρκική προπαγάνδα σε άλλο επίπεδο – «Στα νησιά του Αιγαίου ποτέ δεν ζούσαν Έλληνες»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα ΣΟΚ για τους Τούρκους – Που πήγε για έρευνες το τουρκικο γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίτ Χαν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ