Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Rafale: Η Τουρκία άκουσε αυτό που δεν ήθελε – Πώς τα ΚΑΑΝ δεν θα έχουν καμία τύχη

To σύστημα που πρέπει να υπερνικήσουν οι Τούρκοι αλλά δεν γίνεται.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Rafale: Η Τουρκία άκουσε αυτό που δεν ήθελε - Πως τα ΚΑΑΝ δεν θα έχουν καμία τύχη

Rafale: Η Τουρκία άκουσε αυτό που δεν ήθελε καθώς διαπιστώνει η Άγκυρα πως και τα ΚΑΑΝ δεν θα έχουν καμία τύχη απέναντι στα μαχητικά της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τουρκικό στελθ μαχητικό, το οποίο σε κάποια χρόνια να αποτελέσει το βασικό μαχητικό της Τουρκίας.

Όμως, διαπιστώνουν πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, έχοντας απέναντί του στο Αιγαίο τα ελληνικά Rafale.

Τι κοινοποίησαν λοιπόν οι Ινδονήσιοι που έχουν επίσης προμηθευτεί Rafale; Πως τα γαλλικά μαχητικά μπορούν να βλέπουν ακόμα και τα στελθ Su-35 και μάλιστα από δεκάδες χλμ απόστασης.

Προσέξτε, όταν λέμε ότι τα γαλλικά μαχητικά βλέπουν ένα αεροπλάνο που λογίζεται ως στελθ, εννοούμε πως γνωρίζουν τα πάντα γι αυτό, δηλαδή ακόμα και τι οπλισμο φέρει, μέσω του σύστηματος SAGEM OSF Infrared Search and Track (IRST).

Rafale: Η Τουρκία άκουσε αυτό που δεν ήθελε – Πως τα ΚΑΑΝ δεν θα έχουν καμία τύχη

Αυτό το ισχυρό εργαλείο δίνει στο Rafale τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να παρακολουθεί μαχητικά stealth, πέμπτης γενιάς.

Τα ινδονησιακά F-16 στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να αξιολογήσουν την ικανότητα του συστήματος SAGEM OSF, διαπίστωσαν πως αυτό μπορούσε να τα εντοπίσει από πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Στη μάχη, το σύστημα SAGEM OSF (IRST) διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο τόσο στις επιθετικές όσο και στις αμυντικές επιχειρήσεις.

Το σύστημα σαρώνει συνεχώς το περιβάλλον του αεροσκάφους, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα. Ο αισθητήρας υπερύθρων μπορεί να ανιχνεύσει υπογραφές θερμότητας από εχθρικά αεροσκάφη, πυραύλους και άλλες πιθανές απειλές ακόμα και στην στεριά ή την θάλασσα.

Μόλις εντοπιστεί μια απειλή, το σύστημα μπορεί να την παρακολουθεί αυτόματα. Στη συνέχεια, παρέχει στον πιλότο πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη θέση, την απόσταση και την τροχιά της απειλής.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη αντιμέτρων ή για την άμεση αντιμετώπιση της απειλής, αναφέρει το bulgarianmilitary.com.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως επειδή το σύστημα OSF χρησιμοποιεί παθητικούς αισθητήρες, μπορεί να λειτουργεί χωρίς να αποκαλύπτει τη θέση του αεροσκάφους. Αυτό του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σενάρια μάχης.

Διαβάστε επίσης:

Drone πλοία καμικάζι των Ουκρανών άρχισαν να επιτίθενται μαζικά στους Ρώσους

Το μήνυμα και προς την Ελλάδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία που δεν πρέπει να περάσει έτσι – Πολύ αργήσαμε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Η Τουρκία άκουσε αυτό που δεν ήθελε – Πώς τα ΚΑΑΝ δεν θα έχουν καμία τύχη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ