Αρχική » Ελληνοτουρκικά

ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

Τι είπε ο Γιάννης Μπράχος για την κατάσταση Νότια της Κρήτης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών - Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

ΣΟΚ από τον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Μπράχο, ο οποίος δήλωσε απαισιόδοξος στο σενάριο να γίνουν ελληνικές γεωτρήσεις σε Κρήτη και Ιόνιο.

Την ώρα που στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Τουρκία παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αναφορικά με τις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μυθικά κοιτάσματα, πρώην Έλληνας αξιωματούχος έβαλε… πάγο στις ελληνικές προσδοκίες.

Ο Πρώην Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, μίλησε στο NaftemporikiTV όπου και σημείωσε πως «ίσως δεν φτάσουμε ποτε» σε ελληνικές γεωτρήσεις στην περιοχή ερευνών.

Όπως εξήγησε, τα στοιχεία δείχνουν πως τα κοιτάσματα βρίσκονται σε πολύ μεγάλα βάθη, με την πιθανότητα όμως όπως είπε να «υπάρχουν φυσικά αέρια».

ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο

Ο κ. Μπράχος σημείωσε πως ο ρυθμός «που μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη των κοιτασμάτων και την πώλησή τους, απαιτεί τουλάχιστον μία δεκαετία». «Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να είμαστε συμβατοί με τις υποχρεώσεις μας, που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του κλίματος, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι «αυτό είναι δέσμευση της χώρας, ανεξάρτητα αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει». «Χρονικά δεν βγαίνει», σημείωσε ο κ. Μπράχος.

«Δηλαδή αν έχεις κάποιες δεσμεύσεις μέχρι το 2030 και ορισμένες μέχρι το 2050, δεν είναι πιθανότατα οικονομικά συμφέρον για οποιαδήποτε εταιρεία να προχωρήσει σε μία εξόρυξη», ανέφερε.

«Μου κάνει εντύπωση που γίνονται έρευνες Νοέμβριο. Έρευνες σεισμικές γίνονται το καλοκαίρι που οι θάλασσες κατά τεκμήριο είναι κάπως πως ομαλές», είπε στο NaftemporikiTV.

Ο κ. Μπράχος σημείωσε πως η κατάσταση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική Νότια της Κρήτης, όπου όμως η Ελλάδα δεν έχει δείξει διάθεση να κάνει έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας πρώην υπουργός Ενέργειας: Ανεβάζει στα 1,2 τρισ. ευρώ την ακαθάριστη αξία των ελληνικών κοιτασμάτων;

Τα έσπασαν οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους και τους ειδοποίησαν ότι αν κάνουν μαγκιές θα τους διαλύσουν;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ από πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών – Γιατί μπορεί να μη γίνει ΠΟΤΕ καμία γεώτρηση σε Κρήτη και Ιόνιο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ