Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Το χαβά του ο Ερντογάν: «Η επιρροή μας είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά μας» – Εννοεί νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία;

Δήλωση με νόημα και προεκτάσεις από τον Ερντογάν, που είπε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
«Πονάνε» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι εξοπλισμοί της Ελλάδας, που ζητάει από Ελλάδα και Κύπρος να σταματήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Εξακολουθεί να κρατά υψηλούς τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας.

Σε ομιλία του ο 70χρονος πολιτικός υποστήριξε πως η επιρροή της χώρας του είναι πολύ μεγαλύτερη από τα πραγματικά σύνορά της, με κάποιους ειδικούς αναλυτές να «μεταφράζουν» αυτή την ατάκα ως όνειρα «νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Άλλωστε συχνά πυκνά ο Ερντογάν αναφέρεται στον «αιώνα της Τουρκίας», έχοντας στόχο να ξεπεράσει τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αυτό που ανέφερε φάνηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρξε για τις εκλογές της Τουρκίας.

«Στην περιοχή μας δεν μπορεί να παραμείνει σταθερή μια εξίσωση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, που δεν υπολογίζει την Τουρκία. Το όραμα μας για ισχυρή Τουρκία και στο τραπέζι και στο μέτωπο. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Σήμερα η ζώνη επιρροής της χώρας μας έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα μας.

Οι πρόσφατες εκλογές παρακολουθήθηκαν από την Αφρική στην Ασία, από την Ευρώπη μέχρι και την Λατινική Αμερική από τον Τουρκικό κόσμο μέχρι και τον κόσμο του Ισλάμ κι αυτό είναι ένα δείγμα (της επιρροής). Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που μαζί μας δεν έχουν φυσική σχέση αλλά έχουν σχέση καρδιάς κι έτσι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν τον οποίο οι εξοπλισμοί της Ελλάδας ενοχλούν όπως φάνηκε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Και μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να λέει όσα λέει, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, καθώς ακόμη και πολλοί Τούρκοι πολίτες προτιμούν να φύγουν από την Τουρκία με σκοπό να ζήσουν στην Ευρώπη ή άλλες Ηπείρους, παρά να μείνουν στην Τουρκία. Τρανό παράδειγμα οι μετανάστες από τρίτες χώρες που προτιμούν την Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως τη χώρα που θα περάσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ με όσα είπε ο Ερντογάν για τη «μεγάλη Τουρκία»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το χαβά του ο Ερντογάν: «Η επιρροή μας είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά μας» – Εννοεί νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ