Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία από το 1931 έως το 1974 δέχονταν τα δέκα μίλια εναέριου χώρου.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε

Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε λέει η Τουρκία.

Ένα από τα προβλήματα της τουρκικής επιθετικότητας είναι οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, η διαμάχη «για τον εναέριο χώρο, που ήρθε στην ημερήσια διάταξη μετά το 1964 με την ένταση στην Κύπρο».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι παρά «τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα έχει καθορίσει όριο εναέριου χώρου τα 10 μίλια».

«Η Τουρκία έχει αντιταχθεί σε αυτήν την κατάσταση ιδιαίτερα από το 1974. Η Τουρκία απαιτεί την εφαρμογή ισότιμων συνόρων εναέριου χώρου με τα χωρικά ύδατα», τονίζεται.

Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα «τουρκικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο πέλαγος προσπαθούν να μπλοκαριστούν από ελληνικά αεροσκάφη όταν εισέρχονται 4 μίλια εντός των συνόρων του εναέριου χώρου που έχει καθορίσει η Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι με προεδρικό διάταγμα της 18ης Σεπτεμβρίου 1931 του Ελευθερίου Βενιζέλου η Ελλάδα όρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια και από τότε όλες οι χώρες σέβονται την απόφαση αυτή (έχει γνωστοποιηθεί διεθνώς από την Ελλάδα) εκτός από την Τουρκία από το 1974 και μετά.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία από το 1931 έως το 1974 δέχονταν και αυτή την συγκεκριμένη ελληνική θέση.

Βέβαια να σημειωθεί πως οι Τούρκοι δεν αναφέρουν τίποτα για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

Διαβάστε επίσης:

Davis Cup: Τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς – Η σκέψη του στους δύο ηρωικούς Έλληνες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους

ΠΑΟΚ: Μια ανοιχτή θέση για την 11αδα – Ενισχυμένος ο «δικέφαλος» στο ντέρμπι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Κάνουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά για εμάς δεν κάνουμε». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ