Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Φοβούνται καθυστερήσεις για τα F-16 – «Στο Αιγαίο η Ελλάδα πήρε Rafale και F-35 και άλλαξαν οι ισορροπίες»

Ξεκάθαρος ο τρόμος στην Τουρκία, μετά τις εξοπλιστικές ενέργειες που έχει κάνει η Ελλάδα.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Φοβούνται καθυστερήσεις για τα F-16 - «Στο Αιγαίο η Ελλάδα πήρε Rafale και F-35 και άλλαξαν οι ισορροπίες»

Τεράστια ανησυχία υπάρχει στην Τουρκία, όσον αφορά τις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, στο εξοπλιστικό κομμάτι της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, που είναι απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με αυτό.

Τονίζουν λοιπόν ότι η Τουρκία πρέπει να κινηθεί άμεσα και να κάνει δικά της περισσότερα F-16, κάτι αρκετά δύσκολο με όλες τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

Η Ελλάδα με την απόκτηση των Rafale έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα και έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και τον ξέρουν πάρα πολύ καλά.

Τουρκία: Συναντήσεις του Ερντογάν για ενίσχυση με μαχητικά!

Η Τουρκία όμως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν συγκεκριμένα σχέδια, γι αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει το παρών στις 12-13 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ισπανία και αμέσως μετά τα ταξιδέψει στην Ιταλία που φιλοξενεί τη σύνοδο των G-7.

Εκεί θα προσπαθήσει να πείσει τους άλλους ηγέτες να του δώσουν Eurofighter, αφού τα F-16 δεν είναι αρκετά και ακόμα το μαχητικό Kaan, που είναι δικούς τους παραγωγής, δεν είναι έτοιμος.

H Toυρκία και με τα Eurofighter, θα προσπαθήσει να καλύψει την ισορροπία με την Ελλάδα η οποία θα αποκτήσει τα F-35.

Ωστόσο για την πώληση των Eurofighter είναι απαραίτητη η έγκριση όλων των κατασκευαστών. Παρά τις θετικές συναντήσεις που είχε η Τουρκία με την Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία.

Η Γερμανία βάζει εμπόδια στην πώληση αυτή. Σε αυτή την απόφαση της Γερμανίας έχει παίξει ρόλο η απόφαση της Ε.Ε. για περιορισμούς προς την Τουρκία αλλά και στις γεωτρήσεις της Άγκυρας στην Αν. Μεσόγειο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Φοβούνται καθυστερήσεις για τα F-16 – «Στο Αιγαίο η Ελλάδα πήρε Rafale και F-35 και άλλαξαν οι ισορροπίες»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ