Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Σόου Ερντογάν – Επανέφερε τη θεωρία της «γεωγραφίας της καρδιάς» από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική!

Τα νεοοθωμανικά του όνειρα βγάζει εκ νέου στην επιφάνεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για τη «γεωγραφία της καρδιάς του» από τα Βαλκάνια και την Παλαιστίνη μέχρι την... Αφρική.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Τα νεοοθωμανικά του όνειρα βγάζει εκ νέου στην επιφάνεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για τη «γεωγραφία της καρδιάς του»

Τουρκία: Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε μόνο στη νέα συμφωνία με την Ισπανία για την αγορά ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου, αλλά έδωσε και… συνέχεια.

Ο ίδιος λοιπόν με αφορμή την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή έκανε λόγο για τη «γεωγραφία της καρδιάς του» από τα Βαλκάνια και την Παλαιστίνη μέχρι την… Αφρική.

«Σήμερα η Τουρκία είναι η χώρα που φροντίζει αυτούς που δεν έχουν κανέναν, και η Τουρκία είναι ο ένας που τους φροντίζει, όπως ήταν η επιθυμία του ιδρυτή μας. Από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από την Ασία μέχρι την Αφρική από το Τουρκεστάν μέχρι και την Παλαιστίνη.

Όπου υπάρχει ένα με ανήμπορος, κάποιος με δακρυσμένα μάτια, η Τουρκία είναι που τρέχει δίπλα του, τον σηκώνει όρθιο και απαλύνει τον πόνο του. Είναι αυτός ο λαός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Eμεἰς χθες δεν δείξαμε μόνο τη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά ήταν ένα μήνυμα στην ‘’γεωγραφία της καρδιάς μας’’, ότι επεκτείνουμε την αποφασιστικότητα μας, την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας κι αυτό το ανακοινώσουμε σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η μονάδα καταδρομών χόρεψε «ζεϊμπέκικο από το Αιγαίο»

100 τουρκικά πολεμικά πλοία στον Βόσπορο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Σόου Ερντογάν – Επανέφερε τη θεωρία της «γεωγραφίας της καρδιάς» από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ