Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκος αναλυτής: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα κατά γράμμα – Ακολουθεί ένα ένα τα βήματα Κοτζιά

«Εφαρμόστηκαν ένα προς ένα τα βήματα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς, ο οποίος παραιτήθηκε το 2018», υπογραμμίζει ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τούρκος αναλυτής: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα κατά γράμμα - Ακολουθεί ένα ένα τα βήματα Κοτζιά

Τούρκος αναλυτής: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα κατά γράμμα, υποστηρίζει ο εκ τον εμπνευστών της παράνομης τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας, τονίζοντας ότι ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός «ακολουθεί ένα ένα τα βήματα Κοτζιά».

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. και αναλυτής, Τσιχάτ Γιαϊτσί, υποστηρίζει σε άρθρο του πως μετά την παραίτηση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «η εξωτερική πολιτική και στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε να εφαρμόζεται ακριβώς».

«Εφαρμόστηκαν ένα προς ένα τα βήματα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς, ο οποίος παραιτήθηκε το 2018», υπογραμμίζει ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Τούρκος αναλυτής: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα κατά γράμμα – Ακολουθεί ένα ένα τα βήματα Κοτζιά

Ο Τούρκος αναλυτής τονίζει πως σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική, η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης της θαλάσσιας δικαιοδοσίας (MEB) με την Ιταλία στις 19 Ιουνίου 2020, υπέγραψε συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου, στις 20 Ιανουαρίου 2021 αύξησε τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, υπέγραψε συμφωνία Έρευνας και Διάσωσης με την Αίγυπτο στις 22 Νοεμβρίου 2022 και συνεχίζει να πιέζει την Αλβανία να υπογράψει τη συμφωνία ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα, ένα σημαντικό πρόβλημα προέκυψε στο ισπανικό μίνι αεροπλανοφόρο Juan Carlos, το οποίο είναι το αδελφό πλοίο του τουρκικού TCG Anadolu.

Συγκεκριμένα το μίνι αεροπλανοφόρο του Ισπανικού Ναυτικού, αντιμετώπιζε πρόσφατα σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα πρόωσης και χρειάστηκε να επιστρέψει στην Ισπανία μετά από προβλήματα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι Τούρκοι είναι σε… αναμένα κάρβουνα αφού δεν ξέρουν αν το πρόβλημα στο αδελφό του πλοίο θα επηρεάσει και το TCG Anadolu.

Ο Τούρκους νάυαρχος ε.α. Τουρκέρ Ερτούρκ, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα επέστησε την προσοχή στο θέμα.

Οι Ισπανοί για να λύσουν το πρόβλημα αποφάσισαν την αντικατάσταση του συστήματος πρόωσης του Juan Carlos.

Μάλιστα οι εργασίες θα γίνουν στα ναυπηγεία της Navantia και θα έχουν κόστος 30 εκατομμύρια.

Οι Τούρκοι έχουν βγάλει και αυτοί για δοκιμές το TCG Anadolu και δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να διαπιστώσουν πως το πλοίο έχει το ίδιο πρόβλημα. Και αν δεν το έχει ακόμα είναι σίγουρο πως θα το βγάλει στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Κορβέτες: Vl Mica ή Camm-ER και αντιπλοϊκούς Exocet ζήτησε η Αθήνα;

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας – Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος αναλυτής: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την εξωτερική πολιτική Τσίπρα κατά γράμμα – Ακολουθεί ένα ένα τα βήματα Κοτζιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ