Σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει τον αόρατο θάνατο κατά της Τουρκίας αφού το Πεντάγωνο βλέπει πια σοβαρά τους ισραηλινούς υπερ-πυραύλους LORA.

O LOng Range Attack πύραυλος του Ισραήλ αν μπει στο ελληνικό οπλοστάσιο θα αλλάξει τα πάντα στις δυνατότητες πλήγματος στρατηγικών στόχων και πλοίων στην Τουρκία.

Πρόκειται για πυραύλους οι οποίοι μπορούν να εκτοξευτούν γρήγορα από διάφορες πλατφόρμες και να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές αλλά και πλοία σε απόσταση άνω των 400 χλμ.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια το Sportime μιλά για τα συγκρεκριμένα οπλικά συστήματα από το Ισραήλ, τα οποία αλλάζουν τα πάντα στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Τουρκία απέναντι στους LORA έχει να αντιπαρατάξει του πολυδιαφημισμένους τουρκικούς Bora, όμως δεν μπορούν να συγκριθούν οι δυνατότητες του ισραηλινού πυραύλους με του τουρκικού, ο οποίος βασίζεται σε κινεζική τεχνολογία και έχει προβλήματα στόχευσης.

Ας δικαιολογήσουμε τώρα τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου, εξηγώντας γιατί θεωρούμε τους LORA «αόρατο θάνατο».

Οι βαλλιστικοί LOng Range Attack έχουν όπως αναφερεται παραπάνω ένα βασικό χαρακτηριστικό. Ότι μπορούν να εκτουξευτούν από διάφορες πλατφόρμες.

Δηλαδή, μπορούν να εκτοξευτούν από ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, π.χ. τις φρεγάτες τύπου S του ελληνικού Πολεμικου Ναυτικού, οι οποίες και θα διατηρηθούν στη δύναμη του ελληνικού Στόλου, αλλά και από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο πλοίο ή μέρος στην ελληνική επικράτεια.

Δηλαδή, ένα πλοίο (σ.σ. που δεν θα ήταν απαραίτητα κάποιο από τις ελληνικές φρεγάτες ή κορβέτες) θα μπορούσε να πλέει ανοιχτά της Κρήτης και να επιχειρεί βολή κατά τουρκικών εγκαταστάσεων.

Η γρήγορη μεταφορά και τοποθέτηση των LORA στο επιχειρησιακό τους χώρο είτε αυτός είναι στον Έβρο ή οπουδήποτε αλλού κάνει αδύνατο τον εντοπισμό τους από τα τουρκικά συστήματα παρατήρησης.

Έτσι στην κυριολεξία μιλάμε για αόρατο εχθρό της προβληματικής τουρκικής αεράμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Kάνουν καλύτερη πρόταση οι Γάλλοι ή χάνουν τις κορβέτες – Μπροστά οι Ιταλοί

Ελληνοτουρκικά: Το τερματίζει η Ελλάδα – Στόλος τρόμος με 150 μαχητικά 4,5 και 5ης γενιάς έως το 2030