Αρχική » Εξοπλιστικά

Ουκρανία: Ανακοίνωσε την παραλαβή των Himars από τις ΗΠΑ

Ο Ολέκσι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι αναμένεται να φτάσει άλλη μια παρτίδα πυραύλων πολύ μεγάλου βεληνεκούς.

Βαγγέλης Λάσκαρης Εξοπλιστικά Διεθνή
Ουκρανία: Ανακοίνωσε την παραλαβή των Himars από τις ΗΠΑ

Ουκρανία: Ανακοίνωσε την παραλαβή του εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Himars (επιλέχθηκε να σταλούν στο Κίεβο και όχι στην Αθήνα) από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για σύστημα που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τους Αμερικανούς.

Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα έδωσε ο Ουκρανός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) Ολέκσι Ντανίλοφ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αναμένεται να φτάσει άλλη μια παρτίδα πυραύλων πολύ μεγάλου βεληνεκούς.

«Σε ό,τι αφορά το σύστημα HIMARS, έχουμε ήδη αρχίσει να λαμβάνουμε βλήματα που έχουν πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές εν συγκρίσει με την αρχή. Και ας ελπίσουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε, σε αυτό το εύρος, θα εμφανιστεί στο έδαφος της χώρας μας στο εγγύς μέλλον», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο για τι είδους βλήματα μιλάμε, αφού προηγουμένως υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν στην Ουκρανία ως πύραυλοι της οικογένειας ER GMLRS (ER GMLRS XM403 και ER GMLRS XM404), με βεληνεκές έως 150 χιλιόμετρα (διπλάσια εμβέλεια των M30 και M31), και τακτικοί πύραυλοι ATACMS Block I και ATACMS Block IA, με βεληνεκές έως 165 και 300 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Ο τακτικός βαλλιστικός πύραυλος πολύ μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί χρησιμοποιώντας τα Himars και MLRS, είναι ικανός να χτυπήσει σε βεληνεκές έως και 500 χιλιομέτρων.

Είναι πολύ περιορισμένος στις ΗΠΑ, ωστόσο, ακόμη και αν ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα πυρομαχικά, αυτό θέτει μια εξαιρετικά σοβαρή απειλή για τη Ρωσία και τους συμμάχους της.

Δείτε τι πήρε η Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Ανακοίνωσε την παραλαβή των Himars από τις ΗΠΑ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ