Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Άρχισε πάλι η συζήτηση για τους ελληνικούς S-300 – Θα τους δώσουμε στην Ουκρανία μαζί με τα TOR-M1;

Αδειάζει η Ελλάδα από τα ρωσικά οπλικά συστήματα;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Άρχισε πάλι η συζήτηση για τους ελληνικούς S-300 - Θα τους δώσουμε στην Ουκρανία μαζί με τα TOR-M1;

Ελληνοτουρκικά: Άρχισε πάλι η συζήτηση για τους ελληνικούς S-300 με δημοσιεύματα στο εξωτερικό να βάζουν τα ρωσικά όπλα του ελληνικού στρατού στην εξίσωση της αμερικανικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το armyrecognition.com, «σε μια σημαντική εξέλιξη εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να προμηθεύσει την Ουκρανία με απαρχαιωμένα οπλικά συστήματα που δεν είναι πλέον σε ενεργό υπηρεσία με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».

«Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική της Ελλάδας για εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της δυνατοτήτων, υποστηρίζοντας παράλληλα την Ουκρανία στις αμυντικές της προσπάθειες», αναφέρεται.

Οι «ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ενσωματώσει μια σειρά από όπλα ρωσικής κατασκευής στο οπλοστάσιό τους, αντικατοπτρίζοντας την ποικίλη στρατηγική αμυντικών προμηθειών τους», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

«Ένα από τα πιο σημαντικά ρωσικά συστήματα σε υπηρεσία με την Ελλάδα είναι το S-300 PMU1, σύστημα αεράμυνας. Αποκτήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αυτό το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς είναι γνωστό για την ικανότητά του να παρακολουθεί και να χτυπά πολλαπλούς εναέριους στόχους ταυτόχρονα, παρέχοντας μια ισχυρή άμυνα έναντι απειλών αεροσκαφών και πυραύλων», τονίζεται.

Ελληνοτουρκικά: Άρχισε πάλι η συζήτηση για τους ελληνικούς S-300

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Ελλάδα έχει στην κατοχή της ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα και φορητά συστήματα αεράμυνας. Αυτά περιλαμβάνουν τοTOR-M1 και A-8 Gecko πυραυλικά συστήματα αεράμυνας σχεδιασμένα για εμπλοκή αεροπλάνων, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, πυρομαχικών ακριβείας, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και βαλλιστικών απειλών μικρής εμβέλειας».

«Τα ρωσικά όπλα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, εάν παραδοθούν στην Ουκρανία, προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα. Πρώτον, η εξοικείωση και η ευρεία χρήση τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του πρώην σοβιετικού μπλοκ σημαίνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρειάζονταν ελάχιστη εκπαίδευση για να τις χειριστούν αποτελεσματικά», σημειώνεται.

«Τα αντιαρματικά και φορητά συστήματα αεράμυνας, όπως τα Kornet, Konkurs και το TOR-M1, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά έναντι τεθωρακισμένων οχημάτων, ελικοπτέρων και απειλών που πετούν χαμηλά. Αυτά τα συστήματα θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστική ώθηση στις αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση προηγμένων τεθωρακισμένων και εναέριων απειλών», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Τέσσερις αμερικανικές LCS και συμμετοχή στο πρόγραμμα των αμερικανικών Constellation

Τούρκοι: Είναι εξευτελισμός για την Τουρκία ότι παίρνει η Ελλάδα F-35 και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε F-16

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Άρχισε πάλι η συζήτηση για τους ελληνικούς S-300 – Θα τους δώσουμε στην Ουκρανία μαζί με τα TOR-M1;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ