Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Είναι εξευτελισμός για την Τουρκία ότι παίρνει η Ελλάδα F-35 και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε F-16

Ti υποστηρίζει σε εκτενές δημοσίευμά του στο Χ (πρώην Twitter), o Toύρκος Δημοσιογράφος, Ιμπραήμ Χάσκογλου.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Είναι εξευτελισμός για την Τουρκία ότι παίρνει η Ελλάδα F-35 και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε F-16

Τούρκοι: Είναι εξευτελισμός για την Τουρκία ότι παίρνει η Ελλάδα F-35 και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε F-16, υποστηρίζει σε εκτενές δημοσίευμά του στο Χ (πρώην Twitter), o Toύρκος Δημοσιογράφος, Ιμπραήμ Χάσκογλου.

Δείτε τι έγραψε ο Χάσκογλου:

Η Τουρκία εκδιώχθηκε από το έργο F-35, στο οποίο συμμετείχε και είχε επενδύσει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Την ίδια μέρα που εγκρίθηκε η πώληση F-16 στην Τουρκία, η αμερικανική διοίκηση ενέκρινε επίσης την πώληση 40 F-35 στην Ελλάδα.

Αν νομίζετε ότι αυτή είναι μια νίκη, δεν υπάρχει τίποτα να πείτε. Αυτό δεν είναι παρά ταπείνωση της Τουρκίας.

Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η πώληση της Ελλάδας να εγκριθεί από το Κογκρέσο, αλλά η πώληση της Τουρκίας είναι αβέβαιη, ο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στο συνέδριο λέγοντας «Η Τουρκία έκανε ό,τι είπαμε, εγκρίνετε κι εσείς».

Ο ανταποκριτής του NTV στις ΗΠΑ Hüseyin Günay μοιράστηκε πώς η Τουρκία πρέπει να αποδείξει στις ΗΠΑ την έγκριση που έδωσε στη Σουηδία για το ΝΑΤΟ:

«Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες πληροφορίες για τα F-16. Τα σουηδικά έγγραφα έγκρισης της Τουρκίας στάλθηκαν στη Νέα Υόρκη καθώς δεν υπήρχαν πτήσεις προς την Ουάσιγκτον.

Ένα μέλος του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ έλαβε το έγγραφο από τη Νέα Υόρκη, το πήγε στο Κογκρέσο και τα έδειξε. Αφού έλαβε το πράσινο φως από το Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε μια επίσημη επιστολή πωλήσεων».

Δεν θα δείτε τίποτα από αυτά σε μερικά από τα τηλεοπτικά κανάλια, το μόνο που θα πουν είναι «Κερδίσαμε τη νίκη, γονατίσαμε τις ΗΠΑ», αλλά τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Τέσσερις αμερικανικές LCS και συμμετοχή στο πρόγραμμα των αμερικανικών Constellation

Ελληνοτουρκικά: Ο όρος για την Ελλάδα στα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ που έχει τσαντίσει την Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Είναι εξευτελισμός για την Τουρκία ότι παίρνει η Ελλάδα F-35 και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ