Αρχική » Εξοπλιστικά

Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά – Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά

Το geostratigika οφείλει να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά - Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά

Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά για ανεξήγητο λόγο ενώ δεν κουνιέται φύλλο πουθενά εδώ και καιρό.

Υπό άλλες συνθήκες η τωρινή περίοδος θα ήταν στιγμή παραδόσεων των ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ εξοπλιστικών προγραμμάτων που πρέπει να τρέξει η Αθήνα.

Όμως εδώ και καιρό παρατηρείται μία επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, που δυστυχώς δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά.

Αν εξαιρέσει κανείς τις Belharra και τα Rafale και F-16 Viper που παραλαμβάνονται, ΌΛΑ τα υπόλοιπα εξοπλιστικά έχουν παγώσει.

Δυστυχώς δεν είναι η… ιδέα μας αλλά ούτε η αναβάθμιση στα Lepoard τρέχει, ούτε η προμήθεια των Marder προχωρά, ούτε το εθνικό τυφέκιο, ούτε τα F-35, ούτε οι κορβέτες, ούτε προχωρά η αγορά περιπλανώμενων πυρομαχικών ή οπλισμένων UAV.

Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά – Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά

Για άλλη μία φορά, φαίνεται πως έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση η Ελλάδα να σταματήσει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Λίγο η θετική ατζέντα με την Τουρκία, λίγο οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Ισραήλ έχουν οδηγήσει την πολιτική ηγεσία στη λανθασμένη απόφαση να παγώσουν επί του παρόντος τα αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα.

H Aθήνα οδεύει προς την επανάληψη του λάθους του εφησυχασμού, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλιζεται δραστικά, παράγοντας φρεγάτες, κορβέτες, πυραύλους, drone, περιπλανόμενα πυρομαχικά.

Το geostratigika οφείλει να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς βρισκόμαστε σε μία γειτονιά που η ισχύς των όπλων παραμένει και θα παραμένει το καλύτερο διαπραγματευτικό επιχείρημα για την διατήρηση της ειρήνης.

Διαβάστε επίσης:

Το Πακιστάν ζητά πυρηνική επίθεση στο Ισραήλ

Τουρκία: Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ – «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οι επιθέσεις στη Γάζα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά – Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ