Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence – Τα φτιάχνουν πριν τα παροπλίσουν

«Η κατηγορία Freedom σχεδιάστηκε για να επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες χάρη στους κινητήρες διπλού αεριοστροβίλου».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence - Τα φτιάχνουν πριν τα παροπλίσουν

Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence, με τους αμερικανούς να φτίαχνουν τα LCS πριν τα παροπλίσουν και τα δώσουν στην Ελλάδα;

«Το Ναυτικό των ΗΠΑ θα επισκευάσει τα πλοία, ανεξάρτητα από τον επικείμενο παροπλισμό τους», αναφέρεται σε δημοσίευμα του nationalinterest.org.

«Η κατηγορία Freedom σχεδιάστηκε για να επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες χάρη στους κινητήρες διπλού αεριοστροβίλου, οι οποίοι συμπλήρωναν τους κινητήρες ντίζελ. Ωστόσο, ένας συνδυασμός εξοπλισμού που συνδυάζει τις δύο πηγές ενέργειας στα πλοία της κατηγορίας Freedom ήταν ελαττωματικός και επιρρεπής σε αστοχία», τονίζεται.

«Το Πολεμικό Ναυτικό επιδιώκει μια συμβατική διαδικασία που επιτρέπει στο Ναυτικό και τη Lockheed Martin να πραγματοποιήσουν την επισκευή σύμφωνα με τους όρους της αρχικής σύμβασης κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων επιμερισμού του κόστους, για να εκτελέσουν τη συνδυαστική διόρθωση ταχυτήτων», είπε ο εκπρόσωπος της NAVSEA, Αλαν Μπαριμπό.

Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence – Τα φτιάχνουν πριν τα παροπλίσουν

«Δεδομένων των προβλημάτων της κλάσης Freedom, καθώς και των άλλων σχεδιαστικών ελαττωμάτων στο αδελφό πλοίο, την κλάση Independence, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποφάσισε να τερματίσει τη διάρκεια ζωής του πολύ νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους», αναφέρεται.

«Παρά το γεγονός ότι τα πλοία της κλάσης Freedom – και το πρόγραμμα Littoral Combat Ship στο σύνολό του – δεν έχουν αποδώσει όπως είχε προβλεφθεί, το Ναυτικό των ΗΠΑ θα επισκευάσει τα πλοία, ανεξάρτητα από τον επικείμενο παροπλισμό τους», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έριξαν την ευθύνη στους… θάμνους για την αργή προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Έρχεται το Eurodrone RPAS για να επαναλάβει την επιτυχία των Rafale και να εκμηδευνίσει τα Bayraktar; Απίθανη εξέλιξη με το κόστος του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Πρόβλημα και τα κλάσης Freedom και τα Independence – Τα φτιάχνουν πριν τα παροπλίσουν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ