Αρχική » Εξοπλιστικά

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale

«Τα προγράμματα εξοπλισμού θέλουν προτεραιοποίηση, τι παίρνεις και σε τι τιμές τα παίρνεις. Εκεί πέρα υπάρχουν ζητήματα», υπογράμμισε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale, σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις εξοπλισμών της Ελλάδας.

«Λόγω των μνημονίων και πιο πριν, με το που ξεκίνησε η κρίση, στην ουσία κόπηκε (σ.σ. στην Ελλάδα) οτιδήποτε αφορά τον χώρο των εξοπλισμών (…) γενικά μείναμε πίσω», σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Rise TV.

«Γενικά δεν ζούμε στην Βόρεια Θάλασσα, ζούμε στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο (…) έτσι και αλλιώς υπήρχε η ανάγκη θωράκισης και επανεξοπλισμού αλλά εκεί προκύπτουν άλλα ζητήματα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα είναι πολλά τα λεφτά και «τα πληρώνουμε εμείς, όχι η κύβέρνηση και ο Μητσοτάκης».

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale

«Αυτά (τα προγράμματα εξοπλισμού) θέλουν προτεραιοποίηση, τι παίρνεις και με βάση ποιο σχεδιασμό, με τι δυνατότητες συντήρησης, σε τι τιμές τα παίρνεις. Εκεί πέρα υπάρχουν ζητήματα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως μία χώρα με υψηλές εξοπλιστικές ανάγκες πρέπει να έχει και μία ισχυρή αμυντική βιομηχανία.

«Εδώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δηλαδή όλες οι μεγάλες συμβάσεις που έχουν γίνει έχουν γίνει με παντελής απουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας», σημείωσε.

Υπάρχουν ζητήματα κόστους και αύριο μεθαύριο να μπορεί να υπάρχει συντήρηση», συμπλήρωσε. «Υπάρχει το ζήτημα ασφάλειας εφοδιασμού», τόνισε επίσης.

«Δεν μπορείς να δίνεις 15 δισ. σε εξοπλισμούς και να έχεις παρατημένο το προσωπικό», είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχουν ζητήματα με τις τιμές των Belharra και Rafale». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ