Κορβέτες: Γάλλοι και Ιταλοί έχουν έρθει με προτάσεις που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να αρνηθεί η Ελλάδα.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της αγοράς των νέων ελληνικών κορβετών – ελαφριών φρεγατών.

Μάλιστα, δημοσιεύματα θέλουν τους Γάλλους και τους Ιταλούς εκπροσώπους να… δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» για το «ναι» της Αθήνας.

Οι Γάλλοι της Naval Group αλλά και οι Ιταλοί της Fincetieri έχουν κατεβάσει τα καλύτερα πλοια, με τις Gowind και Doha να έχουν ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Οι Γάλλοι είναι πιο… ενημερωμένοι για τις ανάγκες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αφού ήδη έχουν και την εμπειρία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα για τις γαλλικές Βelharra οι οποίες και επιλέχτηκαν τελικώς ως οι νέες φρεγάτες του Π.Ν..

Όμως και οι Ιταλοί έχουν πλέον καταλάβει απόλυτα τις ελληνικές ανάγκες και… ευαισθησίες.

Οι Ιταλοί (Fincetieri) δίνουν άμεσα δύο Doha στην Ελλάδα, ξέρωντας πως ο ελληνικός στόλος έχει ανάγκη άμεσα από πλοία πρώτης γραμμής και ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο χτυπά… «κόκκινό».

Οι Doha διαθέτουν 16 Aster 30 (σ.σ. σαν τις Belharra) και RAM Block 2.

Κορβέτες: Γάλλοι και Ιταλοί με προτάσεις που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να αρνηθεί η Ελλάδα

Kαι οι Γάλλοι (Naval Group) έχουν πλοία να δώσουν γρήγορα στην Ελλάδα, αρκεί να ακολούθησει και η Γαλλία το παράδειγμα της Ιταλίας και να δώσει ήδη έτοιμα πλοία για άλλο πελάτη (σ.σ. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Σύμφωνα με την γαλλική La Tribune, η Naval Group προσπάθησε να απαντήσει στην πρόταση των Ιταλών, προσφέροντας πέντε Gowind στην Αθήνα «συμπεριλαμβανομένων δύο που κατασκευάστηκαν στο Lorient» σε τιμή λίγο πιο κάτω από τα δύο δισ. ευρώ.

Οι Γάλλοι τονίζουν σε αυτό το σημείο ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες της La Tribune «δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Η La Tribune θέτει επίσης το θέμα της ομοιογένειας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στην περίπτωση που δεν υπάρξει επιλογή της γαλλικής πρότασης.

Όπως σημειώνεται, σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα διαθέτει τέσσερα διαφορετικά πλοία όπως τις «Doha» (Fincantieri), τις φρεγάτες κλάσης Kortenaer (Damen), τις φρεγάτες κλάσης Hydra (TKMS) και τις φρεγάτες FDI (Naval Group) και «Doha» (Fincantieri).

«Αυτό δεν θα απλοποιήσει τη συντήρηση του στόλου», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνουν o στόλος και τα υποβρύχια στο Αιγαίο με φουλ οπλισμό – Kαι Heron

Ελληνοτουρκικά: Εκτός πραγματικότητας οι Τούρκοι – Μιλούν για ελληνική παραβίαση στη λιβυκή ΑΟΖ!