Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία – Θα γελάνε οι Έλληνες πιλότοι

«Εάν η Τουρκία αγοράσει τελικά παλαιότερα, μεταχειρισμένα Typhoon, θα ήταν μια ντροπιαστική ανατροπή».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία - Θα γελάνε οι Έλληνες πιλότοι

Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία αν τελικά αγοράσει μεταχειρισμένα Eurofighter από την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Θα… γελάνε οι Έλληνες πιλότοι των Rafale αν οι Τούρκοι κάνουν πράξη αυτό που λέγεται από επίσημα τουρκικά χείλη τον τελευταίο καιρό και αγοράσουν Εurofighter.

Να σημειωθεί πως μία τέτοια αγορά θα αφορούσε σε Eurofighter Tranche 1, με τα οποία η Άγκυρα θέλει να αντικαταστήσει τα F4 Phantom.

Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία – Θα γελάνε οι Έλληνες πιλότοι

Tα χωρίς ενεργή ηλεκτρονική σαρωμένη συστοιχία (AESA) τα μεταχειρισμένα Eurofighter Tranche 1 που θέλουν Ισπανοί και Άγγλοι να… ξεφορτωθούν θα αποτελέσουν περισσότερο πρόβλημα παρά… λύση για την Τουρκία.

«Και, εάν η Τουρκία αγοράσει τελικά παλαιότερα, μεταχειρισμένα Typhoon, θα ήταν μια ντροπιαστική ανατροπή, δεδομένου ότι η Άγκυρα κορόιδεψε ουσιαστικά την Αθήνα επειδή αγόρασε 12 από αυτά τα Rafales μεταχειρισμένα», σημειώνει το Forbes.

«Από την άλλη πλευρά, τα κίνητρα της Τουρκίας μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά παρά πρακτικά. Αγοράζοντας, ή τουλάχιστον συζητώντας σοβαρά την αγορά των Typhoons η Άγκυρα θα μπορούσε να δείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μιλάει σοβαρά όταν λέει ότι έχει άλλες επιλογές», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Χακάν Φιντάν: Φοβάται τα μελλοντικά ελληνικά F-35 με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών και τους νέους πυραύλους των Rafale;

Eκτοξεύεται η τιμή του Γάλλιου – Υπάρχει άφθονο στην Ελλάδα και μπορεί να την κάνει παντοδύναμη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία – Θα γελάνε οι Έλληνες πιλότοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ