Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35 – Ετοιμάζονται γρήγορα λένε

Τα πρώτα δύο αεροσκάφη παραδόθηκαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόσφατα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Viral
Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35 - Ετοιμάζονται γρήγορα λένε

Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35, ήταν το σχόλιο του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com, για τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Leonardo M-346 που παρέλαβε η Ελλάδα.

Δύο από τα παραδοθέντα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην Καλαμάτα, μετά την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit κέρδισε τον διαγωνισμό για την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού στόλου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πρώτα δύο αεροσκάφη M-346 παραδόθηκαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόσφατα και «αντικαθιστούν τα απαρχαιωμένα αεροπλάνα T-2 Buckeye», γράφουν οι Τούρκοι.

Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35 – Ετοιμάζονται γρήγορα λένε

«Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 1,6 δισ. δολαρίων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 10 αεροσκάφη M-346. Τα M-346 κατασκευάζονται από την εταιρεία Leonardo με έδρα την Ιταλία», τονίζεται.

Το M-346 ονομάζεται «Lavi» στο Ισραήλ και επιλέχθηκε από τη χώρα για εκπαίδευση πιλότων το 2012.

«Οι Ιταλοί ανέπτυξαν το αεροσκάφος για πιλότους που θα υπηρετήσουν στο νέας γενιάς Eurofighter ή στο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Τα M-346, τα οποία μπορούν να πετάξουν κοντά στην ταχύτητα του ήχου, έχουν υψηλές ακροβατικές ικανότητες. Στόχος είναι να εξοικειωθεί ο υποψήφιος πιλότος σε αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πανηγύρισε στο μπαλκόνι ο Ερντογάν

Πήρε την Κωσνταντινούπολη ο Κιλιτσντάρογλου – Θα επιβεβαιωθεί ο χρησμός του Ερντογάν;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35 – Ετοιμάζονται γρήγορα λένε». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ