Αρχική » Featured

Τουρκικό Akıncı UCAV εκτόξευσε τον 1ο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας

Πρόκειται για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό, υπερηχητικό πύραυλο αέρος εδάφους που εκτοξεύτηκε από UAV.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τουρκικό Akıncı UCAV εκτόξευσε τον 1ο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας

Τουρκικό Akıncı UCAV εκτόξευσε τον 1ο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας στη Σινώπη, στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους TRG-230, που αναπτύχθηκε από την τουρκική Roketsan υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης Akıncı (UCAV) , σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης πυραύλων.

Το Akıncı, γράφει η dailysabah.com αφού κάλυψε μια απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων, χτύπησε τον στόχο του από απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό, υπερηχητικό πύραυλο αέρος εδάφους που εκτοξεύτηκε από UAV.

Akıncı UCAV εκτόξευσε τον 1ο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας

Ο πύραυλος έχει ενσωματωθεί μόνο στο Akıncı UCAV προς το παρόν και δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν θα ενσωματωθεί σε άλλα UCAV όπως το Anka, το Aksungur ή το Bayraktar TB2.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας Baykar (CTO) Selcuk Bayraktar σχολίασε επίσης την εξέλιξη σε πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: «Το Bayraktar AKINCI χτύπησε τον στόχο με το UAV TRG-230, τον πρώτο υπερηχητικό πύραυλο της Τουρκίας που αναπτύχθηκε από τη Roketsan, από απόσταση 100 χιλιομέτρων».

Ο πύραυλος TRG-230-UAV, ο οποίος έχει αποτελεσματικό βεληνεκές από 20 χιλιόμετρα έως 150 χιλιόμετρα ενώ και οι μικροσκοπικές βόμβες MAM-C/L/T, TEBER-82, KGK-SİHA-82, LGK-82 και TOLUN έχουν εκτοξευθεί από τα τουρκικά Akıncı.

Διαβάστε επίσης:

Τι φοβάται η Τουρκία και θέλει να αγοράσει από Γαλλους και Ιταλούς σύστημα κατά βαλλιστικών πυραύλων;

Αδιανόητο – Η Ελλάδα στέλνει μέρος από τους S300 στην Ουκρανία; Δηλώσεις φωτιά εκπροσώπου του State Department

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκικό Akıncı UCAV εκτόξευσε τον 1ο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους της Τουρκίας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ