Αρχική » Γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 – Ποιο το μυστικό

«Οι ΗΠΑ θα χαρούν να επιστρέψουν την Τουρκία στο πρόγραμμα F-35»

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 - Ποιο το μυστικό

Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 με τις ΗΠΑ να δηλώνουν… χαρούμενες αν συμβεί αυτό.

«Οι ΗΠΑ θα χαρούν να επιστρέψουν την Τουρκία στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Βικτόρια Νούλαντ, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο, η επίλυση του προβλήματος που θα οδηγήσει την Τουρκία πίσω στο πρόγραμμα των F-35 «σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από την Τουρκία», κάτι που χρακτηρίστηκε ως «το κλειδί για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών».

Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 – Ποιο το μυστικό

Η κα Νούλαντ «υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις CAATSA κατά της Τουρκίας επιβλήθηκαν ακριβώς λόγω της αγοράς των συστημάτων S-400», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

«Αυτός ήταν ο λόγος για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35», τόνισε.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης ότι «εάν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χαρούν να επιστρέψουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35».

Σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Τουρκία, η Βικτόρια Νούλαντ επεσήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις για την πώληση τους ήταν σε εξέλιξη, αλλά η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει ρωσικά S-400. Αυτό προκάλεσε ένταση μεταξύ των χωρών».

«Σε γενικές γραμμές, από τα λόγια της Νούλαντ προκύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για διάλογο με την Τουρκία για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων στον στρατιωτικό τομέα και οι αναμενόμενες παραδόσεις μαχητικών F-16 επιβεβαιώνουν την ενίσχυση των σχέσεων», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Γιατί τα τουρκικά F-16 θα μείνουν για χρόνια χωρίς εκσυγχρονισμό να βλέπουν τα ελληνικά Viper

Φρεγάτες: Το μεγάλο όπλο των LCS και το μεγάλο μειονέκτημα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 – Ποιο το μυστικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ