Αρχική » Γεωστρατηγική

Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών παρουσία του ελληνικού και τουρκικού πολεμικού ναυτικού! (vid)

Υπό την παρουσία ελληνικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου πραγματοποιείται πόντιση καλωδίων οπτικών ινών το ιταλικό πλοίο «Teliri» εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Γεωστρατηγική
Υπό την παρουσία ελληνικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου η πόντιση καλωδίων οπτικών ινών το ιταλικό πλοίο «Teliri» εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Υπό την εποπτία πλοίων του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, το ιταλικό πλοίο «Teliri» πραγματοποιεί εργασίες πόντισης καλωδίου οπτικών ινών εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Φυσικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις της Τουρκίας καθώς αναμένεται να φανεί αν η τουρκική κορβέτα θα αποχωρήσει όταν οι δραστηριότητες συνεχιστούν στην οριοθετημένη περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια συμφωνία η οποία ακύρωνε στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Πάντως, κάτι τέτοιο θεωρείται μάλλον απίθανο, καθώς εκτιμάται ότι η Τουρκία θα παρακολουθήσει τις εργασίες μέχρι το σημείο που η Άγκυρα θεωρεί ως εμπίπτον σε τουρκική αρμοδιότητα.

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η τουρκική στρατιωτική παρουσία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη με βάση τις πάγιες θέσεις της. Ωστόσο, στην Αθήνα υπάρχει εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν περιττές εντάσεις εν μέσω θέρους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών παρουσία του ελληνικού και τουρκικού πολεμικού ναυτικού! (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ