Αρχική » Γεωστρατηγική

Rafale: Μάχιμο… το πρώτο γαλλικό F4.1 και ανοίγει ο δρόμος και για την Ελλάδα

Το F4.1 στο επόμενο επίπεδό θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Rafale: Μάχιμο... το πρώτο γαλλικό F4.1 και ανοίγει ο δρόμος και για την Ελλάδα

Rafale: Μάχιμο… το πρώτο γαλλικό F4.1 και ανοίγει ο δρόμος και για την Ελλάδα στο μέλλον να το κάνει δικό της.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, το πρώτο γαλλικό Rafale στο πρότυπο F4.1 έκανε την πρώτη του επιχειρησιακή πτήση στην αεροπορική βάση 118 στο Μον ντε Μαρσάν, ένα χρόνο μετά την είσοδό του στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το F4.1 λίγο καιρό θα βρεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς όλος ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που σχετίζονται με το πρότυπο θα ενσωματωθεί πλήρως, δημιουργώντας ένα γαλλικό τεχνολογικό άλμα.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, στον αμυντικό τύπο της χώρας, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ακόμα έξι Rafale και μάλιστα θέλει να είναι τα τελευταίας τεχνολογίας F4, τα οποία να σημειωθεί πως θα είναι τα μόνα Rafale που θα μπορούν να εξελιχθούν σε F5, δηλαδή σε στελθ μαχητικά επιπέδου F35.

Οι Γάλλοι στέκονται ιδιαίτερα στη μέθοδο χρηματοδότησης που ψάχνει η Ελλάδα για την αγορά αυτών των αεροπλάνων ενώ διερωτούνται αν υπάρχει «κάποια μορφή κλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη στιγμή» και γι αυτό «καίγεται» η Ελλάδα για νέες παραγγελίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «ενώ το αρχικό σχήμα των 24 Rafale θεωρήθηκε πως ταίριαζε απόλυτα στους Έλληνες, προφανώς κάναμε λάθος» καθώς «το 30 είναι τελικά ο αριθμός» που «θα ταίριαζε ιδιαίτερα στους εταίρους του ΝΑΤΟ και ακόμη περισσότερο κατά της Τουρκίας».

«Εξ ου και αυτή η επιθυμία να αποκτηθούν έξι νέα αεροσκάφη τύπου F4», σημειώνεται.

Η Ελλάδα μπορεί με μία παραγγελία έξι ακόμα Rafale να βάλει τις βάσεις για τα ελληνικά μαχητικά του μέλλοντος.

Στις 12 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας ανακοίνωσε την παραγγελία 42 νέων αεροσκαφών Rafale.

Διαβάστε επίσης:

KAAN: Χαμός με την φωτογραφία της πρώτης του πτήσης καθώς οι Τούρκοι δεν του έχουν βάλει σημαντικό εξοπλισμό για αεροπλάνα

Rafale: Πέταξαν από τη Λάρισα στη Μυτιλήνη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Μάχιμο… το πρώτο γαλλικό F4.1 και ανοίγει ο δρόμος και για την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ