Αρχική » Viral

Τουρκία: Θαυμασμός των Τούρκων για αρχαία ελληνική πόλη στο επίκεντρο του σεισμού που δεν έπαθε τίποτα – Τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες

Δεν έπαθε τίποτα ενώ δίπλα τα σύγχρονα σπίτια των Τούρκων έγιναν ερείπια.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Τουρκία: Θαυμασμός των Τούρκων για αρχαία ελληνική πόλη στο επίκεντρο του σεισμού που δεν έπαθε τίποτα - Τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες

Τουρκία: Θαυμασμός των Τούρκων για την αρχαία ελληνική πόλη «Αλεξάνδρεια κατά Ισσόν» ή Μικρή Αλεξάνδρεια στο επίκεντρο του σεισμού στο Χατάι που δεν έπαθε τίποτα ενώ δίπλα τα σύγχρονα σπίτια των Τούρκων έγιναν ερείπια.

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία το ρεπορτάζ που θέλει την αρχαία ελληνικό πόλη της Ισσού να μένει ανέγγιχτη από τους δύο δολοφονικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή του Χατάι της Τουρκίας, οπου και βρίσκεται η αρχαιοελληνική πόλη.

Το θέατρο, το υδραγωγείο και οι κίονες στον δρόμο δεν έχουν παθει τίποτα από τους καταστροφικούς σεισμους, την ώρα που λίγο πιο δίπλα, σύγχρονα σπίτια και πολυκατοικίες έχουν γίνει ερείπια.

Τουρκία: Θαυμασμός των Τούρκων για αρχαία ελληνική πόλη στο επίκεντρο του σεισμού που δεν έπαθε τίποτα – Τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες

Πενήντα σπίτια δίπλα από τα αρχαία έχουν καταστραφεί όμως τα αρχαία κτίσματα δεν έχουν πάθει τίποτα παρά χιλιάδες χρόνια που έχουν κατασκευαστεί.

«Ο λόγος είναι ότι τα κτίρια εκείνης της περιόδου χτίστηκαν γερά και όμορφα. Έχοντας μια δομή που συγκρατεί το ίδιο το θεμέλιο κάτω από το έδαφος καθώς και στην επιφάνεια του εδάφους. Αν δεν υπάρχει ρίζα σε ένα δέντρο, θα ανατραπεί», ανέφερε ο Καντίρ Κουρτούλ, αξιωματούχος της περιοχής.

Η αρχαία πόλη της Ισσού ήταν γνωστή για τη Μάχης της Ισσού το 333 π.Χ. μεταξύ του Πέρση ηγεμόνα Δαρείου του 3ου και του Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρου όπου ο Έλληνας ηγεμόνας, με τη νίκη του εδραίωσε την παρουσία του στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

ISIS: Επιστρέφει στην Ευρώπη με σκοπό να αυξηθεί δραστικά η εγκληματικότητα στους δρόμους – Ποιος το υποστηρίζει

Τουρκία: Γέμισαν κάμπιες τα πάντα – Απόκοσμες εικόνες – Φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θαυμασμός των Τούρκων για αρχαία ελληνική πόλη στο επίκεντρο του σεισμού που δεν έπαθε τίποτα – Τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ